Парадокс в Анталия: Сняг натрупа на места, а по крайбрежието е 30 градуса
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Май 2021 16:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Парадокс в Анталия: Сняг натрупа на места, а по крайбрежието е 30 градуса

/КРОСС/ Машини разчистват петметров сняг от пътищата по високите места в окръг Анталия, докато по крайбрежните курорти на окръга туристите се радват на 30-градусова жега. Това съобщи турската частна телевизия НТВ.

Местната община полага двуседмични усилия по разчистването на натрупалия през зимата сняг, който на места достига дълбочина от 2-5 метра. Дълбоката снежна покривка се е запазила в района между градовете Гьоктепе и Гюндогмуш на 2000 метра надморска височина. Снегът е блокирал местни пътища и достъпа до пасища, важни за поминъка на жителите на района, препитаващи се с животновъдство.

Представители на местните власти споделят, че това не е необичайно явление за това време на годината. В предишни години снегът е достигал височина дори до десет метра.

Същевременно туристите, които не подлежат на ограниченията, наложени в рамките на въведения в страната локдаун, се радват на топло и слънчево време на брега на морето. Температурата на въздуха достига 33 градуса, а плажуващите търсят прохлада от жегата в морето.