Volkswagen представи електрически спортен модел
Секция: Автомобили
10 Май 2021 17:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Volkswagen представи електрически спортен модел

/КРОСС/ Първият спортен електрически автомобил на Volkswagen носи означението ID.4 GTX и разполага със задвижване на четирите колела чрез два мотора. Трите допълнителни букви GTX към името показват аналогията с други спортни варианти на марката като бензиновите GTI, дизеловите GTD и Plug-in хибридните GTE.

Както може да се очаква, новият електрически модел GTX предлага повече мощност. Задвижването се осъществява от два двигателя (по един на предния и задния мост), които генерират общ ресурс от 220 киловата (299 конски сили). Тягата се предава на всички колела, тъй като моторите са свързани с интелигентна система 4х4. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 6,2 секунди, а максималната скорост е ограничена на 180 км/ч. При стандартните електрически варианти на модела ID.4 максималната скорост е 160 км/ч.

Моторите се захранват с енергия от мощна батерия с капацитет 77 киловатчаса. Когато е напълно заредена, тя осигурява пробег до 480 км.

На външен вид ID.4 GTX се отличава от стандартния модел с 20 или 21-инчови джанти и различна цветова концепция. Покривът и задният спойлер са лакирани в черно, а гредите в рамката на покрива са изпълнени в бляскав антрацит. В задната част на автомобила се откроява дифузьор, а стоп светлините са оформени ефектно като буквата X. Светлинната лента отпред е съчетана с типични спортни елементи със структура на пчелна пита като при Golf GTI.

Вътрешното пространство впечатлява с червени контрастни шевове и емблемата GTX върху волана, праговете и облегалките на предните седалки. В обзавеждането е акцентирано върху прилагането на екологични материали с високо качество.