Владимир Каролев продължава да е в тежко състояние
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Май 2021 08:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Владимир Каролев продължава да е в тежко състояние

/КРОСС/ Известният икономист Владимир Каролев продължава да бъде в тежко състояние след жестоко падане в Пирин. Първоначално той беше приет в болницата в Разлог, а след това транспортиран в „Пирогов". „Когато човек тръгва сам в планината, трябва много добре да премисли какво предстои и да има план „Б". Грешки могат да направят и най-добрите майстори", заяви алпинистът Дойчин Василев пред Нова телевизия. „Теренът е стръмен. Каролев е слизал със сноубород по него, вероятно се е хлъзнал, паднал е и не е успял да се задържи. Теренът е такъв, че има заледени участъци, има и скали. Предполагам, че той, падайки по тях, е получил наранявания, които са го докарали до това състояние", допълни той.

„Акцията не беше лека предвид това, че условията са смесени, снегът на моменти е мек през деня, а вечерта - замръзва. Използвахме моторни шейни, но не беше лесно, тъй като на места буквално минавахме с тях през камъните и хвойните", разказа Наско Луков от Планинската спасителна служба. „Каролев многократно беше разказал идеята за маршрута си, но проблемът беше, че бе попаднал в дупка, която възпрепятства да бъде видян.

Липсата на обхват на телефона му подсказа, че това е едно от местата за претърсване", посочи той. „Първо видяхме каската на Карлоев. Не знаехме на кого е, но 100 метра по-нагоре намерихме и него", разказа зам.-кметът на Банско Стойчо Баненски