„Градус“ отхвърли „манипулативните твърдения“ на бизнесмена Павел Стоименов
Секция: ИКОНОМИКА
11 Май 2021 10:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Градус“ отхвърли „манипулативните твърдения“ на бизнесмена Павел Стоименов


/КРОСС/ „Градус" обяви, че ще използва всички законови възможности, за да защити своите инвеститори и клиенти. В поредна позиция, публикувана на сайта на Българската фондова борса, от компанията обявиха, че са обект на „поредни манипулации и внушения", чиято цел е да уронят имиджа и да нанесат финансови вреди в особено големи размери на нейните инвеститори.

„За наше огромно съжаление, за пореден път трибуна на тази атака бе сградата на българския парламент, а съучастници в нея политически лица", пишат от компанията.

Оттам категорично отхвърлят всяка дума, произнесена от бизнесмена Павел Стоименов на вчерашното заседание на ревизионната комисия с изключение на факта, че двамата със собственика на „Градус" Иван Ангелов не се познават и никога не са имали бизнес взаимоотношения.

Две институции започнаха проверки по казуса с компанията „Градус" - Комисията за финансов надзор и Националната агенция за приходите.

Вчера агробизнесменът Павел Стоименов, определящ себе си като най-големия зеленчуков производител у нас и голям зърнопроизводител, изнесе информация пред Комисията за ревизия на управленията през последните 10 г. относно упражняван рекет от страна на собственика на компанията „Градус" Иван Ангелов.

Това е вторият подобен сигнал до комисията след твърденията от миналата седмица на бизнесмена Светослав Илчовски.