Известният художник Иван Яхнаджиев ще рисува с деца от Благоевград
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Май 2021 16:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Известният художник Иван Яхнаджиев ще рисува с деца от Благоевград

/КРОСС/ На 17 май /понеделник/ от 18:30 ч. в ефира на предаването „Линия култура", по БНТ 2, художникът-авангардист, въвел бодиарта в България, Иван Яхнаджиев ще рисува заедно с талантливи ученици от Националната хуманитарна гимназия и деца от школите по изобразително изкуство в Благоевград. Всичко това ще се излъчва на живо.
По време на предаването, пред сградата на Регионалния телевизионен център на БНТ в Благоевград, на открито, децата ще имат възможност да дорисуват картини, започнати от известния художник. Нарисуваните платна ще бъдат продадени с благотворителна цел, а събраните средства - дарени на трапезарията за хора в неравностойно положение към храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец" в квартал Грамада в Благоевград.
Паралелно със своеобразното ателие на открито, в сградата на медията ще бъде представена авторска изложба на Иван Яхнаджиев. Инициативата се организира от Регионалния телевизионен център в Благоевград и цялото събитие ще бъде отразено чрез преки включвания в ефира на БНТ 2.
Иван Яхнаджиев е творец, който работи предимно в областта на пейзажа, натюрморта и фигуралната композиция. Представил е десетки самостоятелни изложби в страната и чужбина.

Гледайте предаването „Линия култура" в понеделник (17 май 2021 г.), от 18:30 ч.,
по БНТ 2