Салма Хайек се вози в кадилака на Тито срещу 1350 евро
Секция: Шоубизнес
11 Май 2021 17:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Салма Хайек се вози в кадилака на Тито срещу 1350 евро

/КРОСС/ Тъмнозеленият кадилак, в който Тито е возил много световни лидери из хърватския остров Брион, е в отлично състояние и се дава под наем на туристи за 1350 евро на час, пише РТС. Истината е, че всяка година сърбите плащат 200 милиона и повече заеми, взети по времето на Тито, но и печелят пари от бившия си лидер.

Официалната лятна резиденция на Йосип Броз Тито е била на остров Брион в Истрия в продължение на три десетилетия. Една от атракциите на Брион е тъмнозеленият "Кадилак", който е подарен на Тито от югославски емигранти живеещи в Канада през 1953 г., пише РТС.

В екстравагантното возило доживотния президент на Югославия вози много държавници из Брион до 1979 г., като египетския президент Абдел Насър, индийския премиер Индира Ганди, но и много световни кино звезди като София Лорен, Елизабет Тейлър и Ричард Бартън.В сегашния национален парк Брион „Кадилакът" на Тито може да бъде нает за разходка из острова. Един час наем с олдтаймера на Броз струва 10 000 куни (1350) евро.

Последната знаменитост от световния елит, наела рядката кола, е американската актриса Салма Хайек, която снима филм в Хърватия преди две години.