Предстоящи събития на 12 май
Секция: Предстоящи събития
12 Май 2021 07:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 12 май

/КРОСС/ ***
София.
От 09.00 ч. на официална церемония в Гербовата зала на „Дондуков" 2 президентът Румен Радев ще представи структурата, състава и приоритетите на бъдещото служебно правителство.
***
София.
От 08.45 ч. пред Министерски съвет ще се проведе протест с искане за незабавно прекратяване на дейността на фермата за норки в с Маджерито незабавно прекратяване на дейността на фермата за норки в с. Маджерито.
***
София.
От 10.20 часа пред паметника на Роналд Рейгън в Южния парк председателят на СДС Румен Христов и представители на партията ще поднесат венец и цветя по повод четвъртата годишнина от издигането на монумента по инициатива на СДС.
***
София.
От 10.30 ч. в Министерството на външните работи Екатерина Захариева и служебният министър на външните работи Светлан Стоев ще направят изявление за медиите.
***
София.
От 11.00 ч. в Централното управление на Българския спортен тотализатор ще бъдат отбелязани 64 години от неговото създаване.
***
София.
От 19.00 ч. в театър „Възраждане" с пърформанс-четене на „Стари грижи" от Мария Милисавлйевич ще бъде поставено началото на първото издание на Фестивал за нова драматургия, организиран от Гьоте-институт България.
***
Враца.
От 18.00 ч. в РБ „Христо Ботев" ще се състои „Нощ на литературата.
***
Добрич.
От 18.30 ч. в концертна зала „Добрич" ще се проведе концерт на Български
камерен оркестър - Добрич.
***
Монтана.
От 18.00 ч. в четири читателски гнезда в града ще се проведе литературно четене като част инициативата Нощ на литературата.
***
Плевен.
От 11.45 ч. във фоайето на Телекомуникационния център на Медицински университет - Плевен ще бъде открита фотоизложбата „Българският принос в културно-историческото многообразие на обединена Европа (из художествено-документалното наследство на БАН)".
***
Пловдив.
От 10.00 ч. до 16.00 ч. в Конгресния център на Международен панаир Пловдив ще се проведе издание на кариерния форум „Национални дни на кариерата". ***
Пловдив.
От 11.30 часа при кръстовището за с. Марково ще се състои брифинг след направена инспекция на ремонтирания участък на Околовръстния път на Пловдив.
***
Пловдив.
От 17.30 ч. в залата на Общинския съвет на ул. „Авксентий Велешки" №20 ще се проведе обществено обсъждане за поемане на общински дългосрочен дълг.
***
Сопот.
От 17.30 ч. на площад „Иван Вазов" ще се проведе публично обсъждане на тема „Приходите и разходите на Община Сопот до 30.04.2021 година".
***
Стара Загора.
От 18.00 до 21.45 ч. в „Читателски гнезда" в целия град ще се проведе десетото издание на Нощта на литературата.
***
Стара Загора.
От 21.45 ч. в Регионална библиотека „Захарий Княжески ще се състои томбола за събралите 5 печата като част от инициативата Нощ на литературата.
***
Тервел.
От 11.00 ч. в залата на „Претоварна станция за отпадъци Тервел" ще се състои заключителна пресконференция по проект „Закриване и рекултивация на общинско депо за неопасни отпадъци - гр. Тервел".
***
Шумен.
От 18.00 ч. в РБ „Ст. Чилингиров" ще се състои представяне на съвременна европейска литература като част от инициативата Нощ на литературата.
***
Ямбол.
От 14.00 ч. в конферентната зала на Професионална гимназия по земеделие „Христо Ботев" ще бъде открито 11-то издание на националното състезание „Млад фермер