Иван Стамболов - Сула: Новият кабинет е изненадващо симпатичен
Секция: Коментари
12 Май 2021 10:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Иван Стамболов - Сула: Новият кабинет е изненадващо симпатичен

/КРОСС/ Пред служебното правителство има три големи задачи - въпросът е как ще бъдат подредени по важност. Това каза в интервю за БНР блогърът, писател и публицист Иван Стамболов - Сула:

„На първо място ще се грижат за изборите, на второ място ще ревизират, ще разследват, ще хващат нарушения, престъпления и т.н. и на последно място ще се грижат за работата в администрацията и министерствата. Единственото лошо е, че второто може да попречи на третото. Всички познаваме администрацията как работи, колко е плашлива, колко е деликатна и ранима нейната душа и подложена на една такава перспектива, ще изпадне в окончателен и пълен ступор."

Всяка власт е по-добра от всяко безвластие и всеки ред е по-добър от хаоса, допълни Стамболов. „Така че в началото на една нова властова форма трябва със светла надежда в душите да й пожелаем успех. Защото по-страшно нещо от анархията няма. Анархията сме видели в историята какво ражда."

Би могло да се очаква положителна разлика в следващия парламент. Един от големите дефицити на 45-ия беше отсъствието на патриотичните формации, изтъкна Иван Стамболов. По думите му те сякаш единствени в този момент предлагат алтернативна идеология.

„Всички останали партии са на вълната на либералната демокрация, космополитни, проевропейски, проатлантически. Спорът е единствено кой ще кара по-добре влака. Влакът е един - те спорят кой ще го кара по-добре и кой е по-голям престъпник, кой по-малък престъпник. Патриотичните формации внасят малко по-друго звучене, което е необходимо най-малкото, за да има по-ясна алтернатива, повече възможност за избор."

Политическата картина от последните години Стамболов нарече сблъсък между два титана - Борисов и Радев. „Единият титан победи и си консумира победата. /.../ Безспорно новият кабинет изглежда изненадващо симпатичен, човекоподобен кабинет."