Румен Петков: 45-ото НС беше парламент на лъжа и спекулации
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Май 2021 11:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Румен Петков: 45-ото НС беше парламент на лъжа и спекулации

/КРОСС/ 45-ото Народно събрание беше парламент на много лъжа и грозни спекулации с очакванията на хората за справедливост. Това заяви в "Денят започва" Румен Петков от АБВ.

По думите му гражданите са били лъгани за премахването на Специализирания съд и прокуратурата, а сънародниците ни в чужбина са били излъгани, че ще се създаде избирателен район в чужбина.

Според него времето в 45-ия парламент е било изкуствено хабено с безсмислени дебати като този за субсидията на партиите.

"За да се направят сериозни реформи, трябваше да има един публичен разговор на парламентарните сили с ясна договорка", допълни Румен Петков.

Според него изборите на 11 юли съвпадат с периода на Световното първенство по футбол и така гражданите у нас и в чужбина ще останат извън политическия дебат и изборът им няма да бъде политически мотивиран.

За предстоящите избори от АБВ ще потърсят подкрепа от социално ориентираните и левите партии. Разговорите за такова обединение вече са започнали.

"Ще търсим решение, което да позволи в следващия парламент силата на разума да доминира над това, което гледахме и това, което си отиде", каза още Румен Петков.