Рафа Надал не е сигурен за участието си на Олимпиадата
Секция: СПОРТ
12 Май 2021 13:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Рафа Надал не е сигурен за участието си на Олимпиадата

/КРОСС/ Световният №3 Рафаел Надал все още не знае дали ще участва на олимпийските игри в Токио това лято.

Причината, която Краля на клея посочи, вече е до болка позната - пандемията от COVID-19.

Испанецът, който има 20 титли от Големия шлем, спечели олимпийско злато на сингъл в Пекин през 2008, както и на двойки в Рио през 2016, но сега заяви, че не е наясно с програмата си.

"В нормален свят никога не бих пропуснал Олимпиада, разбира се. Но при тези обстоятелства - наистина не знам", каза Надал, който не е единственото голямо име, чието участие в Токио е под въпрос. Американката Серина Уилямс вече изрази съмненията си относно това дали ще играе в Япония, а сходнна гледна точка споделиха и местните тенис звезди, съответно при жените и мъжете - Наоми Осака и Кей Нишикори.

Японската столица е в извънредно положение след поредния скок в случаите на болни от коронавирус, а до началото на Олимпиадата остават малко повече от два месеца.

Събитието вече бе отложено веднъж - все пак Токио 2020 трябваше да се проведе през лятото на 2020 година, но тогава това просто нямаше как да се случи.

"Трябва да организирам програмата си. В нормална година обикновено съм наясно с това още на 1 януари, когато всичко е подредено за целия сезон. Но сега нещата са малко по-различни, нали така? Трябва да се адаптираме с всичко, което се случва", допълни Надал.