Министър Николай Денков: Изпитите ще се проведат, както са планирани
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Май 2021 13:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Николай Денков: Изпитите ще се проведат, както са планирани

/КРОСС/ Държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване ще протекат, както са планирани и организирани от досегашния екип на министерството. Това заяви служебният министър на образованието и науката проф. Николай Денков, който днес пое поста от своя предшественик Красимир Вълчев.
Проф. Денков увери, че през предстоящите месеци няма да има резки промени в политиките на министерството, тъй като основна задача на служебното правителство е да осигури плавен преход към следващия редовен кабинет.

Новият екип в Министерството на образованието и науката (МОН) ще продължи всички полезни инициативи и ще се опита да ускори работата в няколко области с потенциал.
Министър Денков благодари на Красимир Вълчев и неговия екип за постигнатото през изминалите четири години и обеща пълна прозрачност и публичност на работата в МОН през следващите няколко месеца.
„Може би съм единственият министър, който сдава властта на този, от когото я е поел", каза Красимир Вълчев при предаването на поста и подчерта добрата приемственост в управлението на образователната система. Той изрази надежда, че, както и при предишния служебен мандат, проф. Денков и неговият екип ще допринесат за развитие на част от дейностите и политиките на МОН, въпреки ограничения хоризонт на мандата.