Стела Балтова обеща да продължи с добрите практики в туризма
Секция: Туризъм
12 Май 2021 14:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стела Балтова обеща да продължи с добрите практики в туризма

/КРОСС/ Служебният министър на туризма Стела Балтова обеща да продължи с добрите практики в министерството и да ги надгради. При предаването на поста тя определи приоритетите си.

Досегашният вицепремиер и министър на туризма Мариана Николова, която предаде поста на служебния министър Стела Балтова изрази надежда, че ще има приемственост в работата. Провеждането на успешен зимен сезон, подготовката на летния, изработването на единни правила за настаняване и изхранване, осигуряването на средства за подпомагане на туроператорите тя открои като най-важното от свършеното до момента.

"Направи се много агресивна реклама по искане на бранша, тъй като браншът е този, който поставя дневния ред и всеки министър трябва да знае, че винаги погледът му трябва да бъде насочен към бранша. Така че аз съм се съобразявала с изпълняването на политиката като орган на изпълнителната власт с искането и визията на бранша".

Екипът на министерството на туризма, както и този на Министерски съвет ще работи в условията на прозрачност, почтеност и професионализъм. Изцяло ще бъде посветена на професионализма на хората от сектора, посочи служебният министър Стела Балтова, която бе посрещната на входа от екипа на ведомството:

"Върховен приоритет на моята работа ще бъде запазването на здравето на работещите в туризма, както и осигуряване на една благоприятна среда за тяхната дейност, спокойна финансова стабилност, за да могат те получавайки адекватна и точна информация от нас да развиват и изпълняват спокойно своя бизнес. Ще продължа всичко добро, което е направено и разбира се ще надградим онова, с което да продължаваме да се чувстваме горди, че посрещаме гости в България. Разбира се, ще ни бъдат необходими съвместни усилия с останалите институции, за да изведем България от червената зона".

Едни от първите срещи на служебния министър на туризма ще бъдат с представителите на бизнеса, посочи още Стела Балтова.