До 20 май почасово ще се спира движението по пътя към Кръстова гора за ремонт
Секция: Автомобили
13 Май 2021 15:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
До 20 май почасово ще се спира движението по пътя към Кръстова гора за ремонт

/КРОСС/ До 20 май, от 7 ч. до 18 ч., ще се ограничава движението по път III-861 Югово - Лъки - Здравец, по който се пътува до едно от най-светите за християните места в Родопите - Кръстова гора. Трафикът се спира за полагане на нови асфалтови пластове и изграждане на малки съоръжения в 20 км отсечка от с. Югово до с. Здравец. В неделя - 16 май, ще се работи само в 12 км участък от гр. Лъки до с. Здравец, за да се осигури коридор на поклонниците към Кръстова гора.

Третокласният път е единствената пътна връзка на община Лъки с областния център Пловдив и е най-пряката връзка на областта с община Баните в Смолянска област. По пътя ежедневно преминава тежкотоварен трафик от предприятията за добив и преработка на оловно-цинкова руда в района. Пътят е построен през 50-те години на миналия век. Преминава през тежък планински терен, с голям надлъжен наклон и в по-голямата си част е без необходимия габарит.

Строителните дейности се извършват от дружеството, с което АПИ има договор по ЗОП за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Пловдив.