Заев: Ща намерим решение с България, това е „смешен проблем“
Секция: СВЯТ
13 Май 2021 15:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Заев: Ща намерим решение с България, това е „смешен проблем“

/КРОСС/ Мисля, че ще намерим решение с България, имаме нужда от помощ от Гърция, която сега е нашият стратегически партньор. Гърция е много силна в Европейския съвет чрез премиера Мицотакис, чрез министър Дендиас, те са много фокусирани и са водещи в процеса на интеграция на Западните Балкани в Европейския съюз, заяви министър-председателят на Република Северна Македония (РСМ) Зоран Заев по време на участието си в шестия Делфийски икономически форум в Атина, съобщи кореспондентът на Македонската информационна агенция (МИА) от Атина, цитиран от скопския телевизионен канал "Алсат М".

Заев изрази оптимизъм за разговорите със София, като обясни, че процесът се е забавил поради изборите в България, но също така, че това е „смешен проблем", който той дори не може да обясни.

„Продължаваме да разговаряме с тях, приятели сме с всички. България си измисли този въпрос. Дори не мога да ви обясня какъв е проблемът сега, защото това е смешен проблем, несъществуващ проблем. Трябва да намерим решение, защото то е от полза както за българите, така и за македонците от Северна Македония и би донесло само ползи за всички," каза премиерът Заев.