Новият шеф на НАП е шампион по културизъм
Секция: Анализи
14 Май 2021 15:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Новият шеф на НАП е шампион по културизъм

/КРОСС/ Министерският съвет назначи за изпълнителен директор на Националната агенция за приходите Румен Спецов. Аргументът за отстраняването на досегашния шеф Галя Димитрова и несправяне със задълженията.

От МС представиха Румен Спецов като висококвалифициран експерт с над 10 години опит в НАП, както и с експертиза в областта на данъчната политика и законодателство и защитата на националната сигурност. През последните години е консултант в областта на финансите и данъчното законодателство.

Завършил е Стопанската академия „Д.А. Ценов“-Свищов, със специалности „Икономика и търговия“ и „Вътрешен финансов контрол“, както и Академията на Министерството на вътрешните работи със специалност „Защита на националната сигурност“.

В периода 2009 - 2015 г. е работил в Централното управление на НАП, а от 2001 г. до 2006 г. е работил в Териториална дирекция на НАП-Добрич. През последните години е консултант в областта на финансите и данъчното законодателство.

Освен икономист обаче Румен Спецов е и многократен шампион по културизъм с над 20-годишен стаж в спорта.

Участва на множество турнири в България. Вицерепубликански шампион е през 2009 г., 2014 г. и 2015 г. Републикански шампион по културизъм за ветерани е през 2014 г. и 2015 г.

Медалист е от редица престижни турнири. Подпомага активно подготовката на състезатели в различни категории, класирали се на призови места в България и чужбина. Персонален и онлайн треньор. Лицензиран съдия към Българска федерация по културизъм и фитнес и един от тримата треньори в първото фитнес риалити, излъчвано по БНТ HD – „Супер Промяна 2“ (2016).

Video: https://www.youtube.com/watch?v=fTgpp5wbF5s