Предстоящи събития
Секция: Предстоящи събития
15 Май 2021 07:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития

/КРОСС/ Дряново/с. Руня.
От 18.45 часа президентът Румен Радев ще участва в церемония по откриване и освещаване на паметник на загиналите жители на селото във войните на България, ще отправи приветствие към жителите и гостите на населеното място и ще поднесе цветя на новоизградения монумент.
***
Дряново.
От 20.30 часа в Дряновския манастир президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев ще участва в тържествената церемония по случай 145 години от Априлската епопея, която включва заря-проверка, ще приеме почетния караул и ще произнесе слово.
***
София.
От 10.00 ч. чрез платформата Zoom продължават Кирило-Методиевските четения 2021, посветени на светлата памет на проф. Донка Петканова.
***
София.
От 10.00 часа в Националния военноисторически музей ще бъдат представени специалните издания на семейната образователна програма „Животните на фронта".
***
София.
От 10.00 часа във фитнеса на бул. „Арсеналски" 4 ще се проведе спортното събитие „Дари дъх", посветено на Световния ден на пулмоналната хипертония.
***
София.
От 10.00 часа в района около езерото Панчарево ще се проведе кампания за почистване.
***
София.
От 11.00 ч. в парк „Свети Никола" ще бъде завършена първата по рода си графити-творба по случай международния ден на пчелите.
***
София.
От 11.00 часа в зала 6 на НДК ще се проведе събитие за поставяне на началото на Идейно-политическо обединение в БСП „Платформа „Социализъм ХХІ век".
***
София.
От 11.00 ч. на площад Славейков 4А лидерът на АТАКА Волен Сидеров ще обяви публично програмните си намерения.
***
София.
От 12.30 ч. в София Тех Парк ще бъде открит Софийският фестивал на науката.
***
Аксаково.
От 10.00 часа от последната спирка на автобус № 121 ще се проведе туристически поход от Аксаково до с. Доброглед по повод Международния ден на предизвикателството.
***
Асеновград.
От 12.00 ч. в Старинно училище „Свети Георги" ще се проведе работилница по каменоделие.
***
Асеновград.
От 18.00 ч. в Старинно училище "Свети Георги" ще бъде представена благотворителната изложба на Христо Коватлиев и творци с нестандартно мислене.
***
Асеновград.
От 19.00 ч. в Старинно училище "Свети Георги" ще бъде представена мултимедийна презентация на Атанас Кендев и "Станимашка фотографчийница".
***
Батак.
От 11.00 ч. ще се проведе Литийното шествие-поклонение по паметните места от април 1876 г. От 15.00 ч. ще бъдат наградени победителите от Националния конкурс "От Батак съм чичо". От 16.00 ч. ще започне историческата възстановка "Подготовка и обявяване на въстанието в Батак".
***
Благоевград.
От 10.30 ч. в сградата на Областна администрация на област Благоевград, етаж 1 (Конферентна зала) ще се проведат консултации при областния управител за определяне състава на РИК - Благоевград, за произвеждане на предсрочни избори за народни представители за Народно събрание на 11 юли 2021 година.
***
Бургас.
От 11.00 часа пред катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий" ще бъде отслужен молебен от бургаското православно духовенство.
***
Бургас.
От 11.00 ч. от спортна зала „Бойчо Брънзов" ще тръгне автошествие срещу провеждането на „Бургас прайд" в морския град.
***
Бургас.
От 16.00 часа на площад „Тройката" бъде поставено началото на шествието в подкрепа на ЛГБТ общността „Прайд Бургас 2021", а в същото време в района ще започне и контра-шествие, организирано от Организацията за закрила на българските граждани.
***
Бургас.
От 17.00 часа в Експоцентър „Флора" ще се проведе официално закриване на 18-та Туристическа борса „Вашата ваканция - 2021".
***
Видин.
От 10.30 ч. при крепостта „Баба Вида" ще започне велопоход с крайна точка Колодрума.
***
Добрич.
От 11.00 ч. в Народно читалище „Мевляна - 2012 г." ще бъде открита изложбата „До прага е любов" по случай Рамазан Байрям и Международния ден на семейството.
***
Добрич.
От 16.00 ч. във фоайето пред зала „Възраждане" в Художествената галерия деца от клубовете към Народно читалище „Български искрици" в Добрич ще пресъздадат чрез „жива картина" епизод от Априлското въстание по повод Международния ден на музеите.
***
Дупница.
От 13.00 часа на площад „Свобода" ще бъде отбелязан Световният ден на предизвикателството.
***
Перник.
От 11.00 ч. в зала „Струма", намираща се партерния етаж на Областна администрация - Перник, ще се проведе среща - консултация с представителите на парламентарно представените партии и коалиции в 45-то Народно събрание за изготвяне на предложение за състав на Районна избирателна комисия (РИК) на 14 Пернишки многомандатен район.
***
Пловдив.
От 10.00 часа при паметника на Хр. Г. Данов на Дановия хълм ще се проведе акция по облагородяване.
***
Стара Загора.
От 10.00 часа в Международен младежки център ще се проведе обучение на младежи за „Посланици на безвъзмездното кръводаряване".
***
Хасково.
От 10.00 ч. на двете сцени в парк „Керана" ще се проведе Националният събор за народно творчество „Китна Тракия пее и танцува".
***
Шумен.
От 10.00 ч. в зала 2 на Областната администрация ще се проведат консултации за състава на РИК Шумен.