Жълт код за опасни гръмотевични бури на места в страната
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Май 2021 08:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Жълт код за опасни гръмотевични бури на места в страната

/КРОСС/ Днес до обяд ще преобладава слънчево време. Следобед в западната половина от страната отново ще се заоблачи и на много места се очакват нови дъждове придружени от гръмотевици. Привечер ще превали и в отделни райони на изток.

В няколко области на Югозападна България е в сила жълт код за опасни гръмотевични бури.

Минималните температури утре ще са между 8° и 13°.Максималните между 23° и 28°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Едва привечер по северното крайбрежие е възможно да превали. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 18°-20°. Температурата на морската вода е 13°-15

По възможност избягвайте разходките в планините утре. Там още от обяд ще има валежи от дъжд с гръмотевици , по- интензивни в Рило-Родопската област. Ще има условия за градушки. Температурите по върховете ще са малко над нулата.

В неделя на много места ще има следобедни дъждове, като по-силни бури се очакват на изток.

Понеделник се очертава да е по-слънчев и топъл, а вероятност за кратки превалявания ще има в планините на Западна България. Във вторник в следобедните часове от северозапад очакваме слаб атмосферен фронт, който ще донесе облаци и дъжд. Сряда и четвъртък засега се очертава да преминат с нови интензивни дъждове, гръмотевични бури и опасност от градушки. Температурите ще се понижат.