Пленум на БСП избира предизборен щаб
Секция: ПОЛИТИКА
15 Май 2021 11:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пленум на БСП избира предизборен щаб

/КРОСС/ БСП ще проведе Национален съвет днес, това е първото от три поредни заседания на пленума на партията, свързани с предстоящите предсрочни избори на 11 юли. По същото време в НДК ще се учредява ново ляво крило в партията.

Предвижда се на НС да се обсъди актуалната политическа обстановка, както и приемане на план за действие на база анализа на резултатите на предходния вот.

Изпълнителното бюро на БСП е в оставка след изборите на 4 април. Когато епидемичната обстановка позволи, ще свикаме извънреден Национален съвет за оставката на ИБ, обяви лидерът Корнелия Нинова на 5 април.

А днес ще бъде избран съставът на Националния предизборен щаб на БСП.

За учредяването на новото обединение в рамките на БСП съобщи вчера Ана Пиринска. Тя уточни, че то е съгласно устава на партията и си поставя за основна задача изработване на нова програма на партията.

Инициативен комитет, в който влизат Валери Жаблянов, Велислава Дърева, Димитър Генчев, Албена Шавел, Чавдар Георгиев, Ана Пиринска, Георги Тодоров, Ана Ананиева, Явор Куюмджиев, Бойко Петев и Елеонора Ангелова ще постави началото на „Платформа „Социализъм ХХІ век".

На форума ще бъде прието Обръщение за политическите задачи пред БСП и левицата, а в дългосрочен план Обединението ще работи за възстановяване на идейната дискусия и на демократичното единодействие в партията