Американец се запаси с бензин и запали своя Hummer
Секция: Автомобили
15 Май 2021 18:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Американец се запаси с бензин и запали своя Hummer

/КРОСС/ Много собственици на автомобили в САЩ започнаха да се презапасяват с бензин заради дефицита му зад океана. Това направи и шофьор на Hummer от Флорида, който сложи 80 литра в багажника си, но така и не успя да стигне до дома си.

Веднага след напускане на бензиностанцията във всъдехода е избухнал пожар. Екипът на пожарната е пристигнал почти веднага на мястото на произшествието и се е борил с пламъците в продължение на 20 минути. Въпреки това, автомобилът е напълно изгорял и не подлежи не възстановяване.

Най-интересното е, че разследването не е успяло да установи причините за пожара. На снимките се вижда напълно изгорелия Hummer, както и останките от пластмасовите туби с бензин в багажника. Не е ясно обаче, дали те са причината за тежкия инцидент, при който обгаряния е получил и шофьорът на автомобила.

Дефицитът на бензин в САЩ е свързан с хакерска атака срещу тръбопровода Colonial Pipeline, която блокира доставките на гориво. Тези, които успяват да стигнат до малкото работещи бензиностанции в някои щати, пълнят не само резервоарите на колите си, но и допълнителни туби. А това често е опасно.