Започва #СедмицаНаУНСС
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Май 2021 10:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Започва #СедмицаНаУНСС

/КРОСС/ Под мотото #ИзбирамУНСС от 17-21 май 2021 година ще се проведе виртуална #СедмицаНаУНСС. Столетната институция ще отбележи първата си крачка в новия век с дигитална кампания. Чрез live stream срещи кандидат-студентите ще се срещнат с преподаватели, настоящи и бивши студенти и ще научат за предимствата на най-големия бизнес университет в Югоизточна Европа. Ще бъде отделено време на всяка от 43-те специалности на УНСС.

Гид на виртуална разходка в три части, ще бъде ас. д-р Константин Бобчев, правнук на създателят на Свободния университет за политически и стопански науки (СУПСН), днешен Университет за национално и световно стопанство, проф. Стефан Бобчев. Премиерата на първото видео от разходка ще бъде на сайта и във Фейсбук събитието още в понеделник, 17 май. Останалите 2 части ще бъдат съответно на 19 и 20 май.
Филм за УНСС е направил и известният икономически журналист Марио Гаврилов. Той ще бъде представен на 21 май, когато е и 101-ят рожден ден на Университета.

За старт на live stream срещите е избрана испанската гимназия „Сесар Вайехо". Учениците ще имат възможност да зададат своите въпроси в понеделник, 17 май от 12:00 до 13:00 часа. Останалите live stream срещи ще бъдат във вторник, сряда и четвъртък между 13:00 и 16:00 часа.

На 18 май в рубриката #Ректорат от 13:00 до 13:30 бъдещите студенти ще могат да се запознаят с ректора проф. д-р Димитър Димитров. След него своите ресори ще представят и неговите заместници - проф. д-р Мирослава Раковска, зам.-ректор по учебната дейност, доц. д-р Михаил Мусов, зам.-ректор по научноизследователска дейност и международно сътрудничество и проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики. Вторник е денят, в който и Студентски съвет ще разкаже за дейността си.

На 19 май в 11:00 часа европейският алианас от бизнес университети ще проведе първия си онлайн турнип по шах - „ENGAGE.EU Cup`21 - 1st International Online Team Speed Chess Tournament". Той може да бъде проследен онлайн - на интернет страницата на Университета и във Фейсбук събитието. От 13:00 часа под рубриката #ИзбирамФакултет започва представянето на специалности по факултети. Пръв е Общоикономическият факултет, а след него са Финансово-счетоводен, „Управление и администрация" и „Икономика на инфраструктурата".

На 20 май от 10:00 - присъствено и онлайн, ще бъде представен юбилеен алманах "100 години УНСС", а след това ще бъдат поднесени цветя и венци на паметника на проф. Стефан Бобчев. #ИзбирамФакултет продължава от 13:00 часа с Факултет „Международна икономика и политика". След него са факултет „Приложна информатика и статистика", Бизнес факултет, Юридически факултет, Институт по интелектуална собственост и технологичен трансфер и Институт по предприемачество. Накрая ще бъдат представени и възможностите за университетския спорт. Модератор на срещите с осемте факултета и двата института, обучаващи студенти, е ас. д-р Константин Бобчев.

За празника в градината на Университета ще бъдат засадени 101 рози. Стартира и кампанията „Жива памет" - чрез видео и аудио подкаст студентите ще научават за емблематични места и личности в университета. Информацията ще бъде достъпна чрез QR кодве. Първият ще бъде монтиран на паметника на проф. Стефан Бобчев.