Задържаха шофьора на българския ТИР
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Май 2021 13:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Задържаха шофьора на българския ТИР

/КРОСС/ Верижната катастрофа край монтанското село Долна Вереница остави затворен международният път Е-79 повече от 8 часа.

Припомняме, че инцидентът стана малко след 16 часа вчера. 29-годишен водач на ТИР с българска регистрация при навлизане в остър завой загубил контрол над управлението и буквално препречил пътя, удряйки леката кола, която пътувала в противоположна посока. В същия момент в тях се блъска турски ТИР, а в него пък се удря цистерна, пътувала зад него.

При първоначалния оглед бяха открити телата на трима загинали в лекия автомобил - 62-годишният водач и 59-годишната му съпруга от видинското село Ружинци, които са пътували на предните 2 седалки и 46-годишна жена от Белоградчик, която била на задната.

В хода на огледа около 4 часа след катастрофата обаче се оказа, че между седалките има още една жертва - 22-годишна жена от Белоградчик. Огледът продължи часове, защото колата буквално беше смазана между двата ТИР-а, пътували в две противоположни посоки.

Водачът на турския камион беше транспортиран в болница заради нараняванията, които получил. Няма опасност за живота му. Водачът на българския ТИР беше задържан за 24 часа.

Затруднение за освобождаването на пътя създаде и тежкият камион, който е предизвикал пътния инцидент, тъй като той беше натоварен и имаше опасност да се преобърне от обствената си тежест.

Това наложи първо да бъде претоварен и едва тогава да бъде преместен, за да се освободи движението. РУ - Монтана продължава работа по случая и днес.