Владимир Путин: Украйна се превръща в Антирусия
Секция: Русия
16 Май 2021 14:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Владимир Путин: Украйна се превръща в Антирусия

/КРОСС/ Държавният глава днес проведе заседание с членове на Съвета за национална сигурност и коментира ситуацията в съседната на родината му страна. "За съжаление, Украйна, не без помощта на външни сили, се превръща в антипод на Русия, бих казал дори в Антирусия", посочи още той.

"Съдейки по всичко, Украйна се превръща в площадка, откъдето се води политика срещу Руската федерация. Ето защо ние трябва да проявяваме бдителност и да следим внимателно изказванията и действията на властимащите в Киев," допълни Путин.

Стопанинът на Кремъл се спря и върху ареста на лидера на проруската партия "Опозиционна платформа - За Живота" Виктор Медведчук по обвинения в държавна измяна.

"Изглежда, че украинските власти са решили да подвеждат под отговорност всеки един човек, който иска да работи с нашата страна", подчерта Путин.

Медведчук бе задържан на 11 май. Малко по-късно президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че арестът на политиката е станал важна крачка към стабилизация на страната. "Този човек вече няма възможност да нанася щети на нашата страна", каза държавният глава.