Легенди на спортната гимнастика пристигат за световната купа във Варна
Секция: СПОРТ
17 Май 2021 12:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Легенди на спортната гимнастика пристигат за световната купа във Варна

/КРОСС/ Легендарни имена от спортната гимнастика пристигат във Варна за Световната купа. Състезанието в Двореца на културата и спорта стартира на 27 и 28 май с квалификации, а финалите са на 29 и 30 май. Сред заявените гимнастици впечатление прави олимпийската и световна шампионка Оксана Чусовитина.

Тя е считана за феномен в спортната гимнастика, след като продължава да радва феновете си и на 45-годишна възраст. Чусовитина се е състезавала за три дължави - СССР, Германия и Узбекистан, от където ще се представя и във Варна. В богатата си кариера има два олимпийски медала - злато и сребро, 11 отличия от световни първенства и четири от шампионати на Стария континент. Очаква се уникалната гимнастичка да участва това лято на своята осма олимпиада.

Друг известен гимнастик, който ще стартира в Морската ни столица, е Епке Зондерланд. "Летящият" холандец, както наричат състезателя, е олимпийски и световен шампион. Той може да се похвали също с дълголетна кариера, като продължава да покорява върхове и на 35 години.

Заявените участници в Световната купа са 150 и ще представят близо 30 държави. Сред популярните имена се открояват още олимпийски и световни медалисти като Филип Уде (Хърватия), Марин Бойе (Франция), Александър Шатилов (Израел) и др.

Стартовете в ДКС ще са без публика, заради противоепидемичните мерки. Според изискванията състезателите трябва да представят отрицателни тестове за Covid-19 при пристигането си у нас, като в страната ни отново ще бъдат проверявани.

За България ще стартират Дейвид Хъдълстоун, Йордан Александров, Димитър Димитров, Теодор Трифонов. В последния момент Исус Маринов получи контузия. В женския състав са: Десислава Маслева, Валентина Рашкова, Виктория Чакова и Елизабет Николова.