Затворено платното за София в участъка между жп гара „Владая“ и Драгичево
Секция: Автомобили
18 Май 2021 07:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Затворено платното за София в участъка между жп гара „Владая“ и Драгичево

Алтернативен маршрут за пътуване между София и Перник е АМ „Струма"

/КРОСС/ Движението по път I-1 София - Перник в участъка между жп гара „Владая" и Драгичево се осъществява двупосочно в платното за Перник. За изпълнение на строително-ремонтни дейности е ограничено движението в платното за София в 3,1 км участък от първокласния път. Строителните работи са част от поетапния ремонт на над 4 км от път I-1 София - Перник в отсечката между жп гара „Владая" и пътен възел „Даскалово", които стартираха с подготвителни дейности през миналата седмица. Подготвителните и предвидените ремонтни работи извън пътното платно завършиха по-рано от предвиденото и от утре започват същинските строително-ремонтни работи.

За улеснение на трафика и ограничаване на възможностите за образуване на задръстване на кръстовището в с. Драгичево ще бъде забранен левият завой за Рударци. Обходният маршрут за пътуващите към с. Рударци е през пътен възел „Даскалово" или през центъра на с. Драгичево, където може да се обърне посоката на движение. Необходимо е шофьорите да карат внимателно като следват стриктно поставената сигнализация и ограничението на скоростта до 50 км/ч.

Агенция „Пътна инфраструктура" апелира шофьорите, които ежедневно пътуват между София и Перник, да ползват автомагистрала „Струма", като алтернативен маршрут на първокласния път през Владая.

Ремонтът на отсечката между жп гара „Владая" и пътен възел „Даскалово" включва полагане на нова асфалтобетонова настилка, подсилена с геомрежа по цялата ширина на платното. Ще бъде подобрено отводняването и ще бъдат възстановени прилежащите водостоци. Пътят ще е с нови бетонови бордюри, ограничителни системи /мантинели/ и пътни знаци.

Предвижда се през септември ремонтните дейности да продължат в отсечката от Драгичево /при км 285+730/ до пътен възел „Даскалово" /при км 286+865/. Планирано е те да завършат до края на годината.

Ремонтите дейности са възложени на „Пътища Перник" ДЗЗД, с което АПИ има договор по ЗОП за поддържане на републиканските пътища на територията на област Перник.