Нападнаха с камъни влак край Нова Загора
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Май 2021 09:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нападнаха с камъни влак край Нова Загора

/КРОСС/ Влак беше спрян и нападнат с камъни. Случката е от покрайнините на Нова Загора. Според разказа на един от пътниците - Борислав Лазаров, на релсите са оставени гума и камъни, което е принудило машинистът да спре композицията.

Отново по разказа на пътника, след като отварят вратите, влакът е нападнат от група мъже, които започват да хвърлят различни предмети по вагоните.

Излязохме от гара Нова Загора, когато влакът набра висока скорост - 80-100 километра. В един момент се чу адски удар, като гръм. Вагоните се залюляха и влакът спря като след аварийна спирачка. Видях две джанти, които бяха смачкани от преминаването върху тях, имаше и големи камъни, обясни Лазаров.

Пътниците си помислили, че влакът дерайлира заради залюляването на вагоните, което се е получило.

Докато машинистът правеше оглед, група хора наскача от близката махала. В момента, в който отворихме вратите, започнаха да замерват влака, с каквото им падне. Бяха някъде около 30-ина души, може и повече, добави още пътникът.

По думите на Лазаров никой не е направил обстоен оглед на композицията след случката. От БДЖ отказаха коментар по темата.