Пред съда: Двамата полицаи и двамата цивилни, задържани при акцията в Пловдив
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Май 2021 12:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пред съда: Двамата полицаи и двамата цивилни, задържани при акцията в Пловдив

/КРОСС/ Съдът ще гледа днес следобед мерките на двама полицаи и двама цивилни, задържати при мащабната акция на Вътрешна сигурност в Пловдив. От 12-те арестувани в сряда само за тях прокуратурата повдигна обвинения и поиска постаянното им задържане

Само 2-ма от арестуваните 7 пловдивски полицаи са с повдигнати обвинения след мащабната акция в Трето районно управление в града в сряда. Сред тях е началникът на управлението Самуил Хаджиев и оперативният служител Атанас Качаков. Според прокуратурата те са се приготвяли да вземат 500 кг марихуана от склад, в който се съхранява медицинска марихуана.

Автомобилът на началник на Трето РПУ е бил забелязан пред склада, а хора от фирмата, която е лицензирана за производството на медицински коноп, разказали, че полицаите счупили стъкло на постройката.

Полицейският началник е обвинен и за това, че е изискал от негов подчинен дознател да наруши задълженията си като без основание извърши претърсвания и изземвания в база на пловдивска фирма.

Срещу Хаджиев има повдигнато и обвинение за това, че държи в колата си 50 патрона без да са спазени мерките за безопасност.

От задържаните при мащабната акция 5-ма цивилни с обвинения са също само двама. Според прокуратурата те заедно с редовия полицай Атанас Качаков са отвлекли и малтретирали 28-годишен мъж заради наркотици. Ако престъплението им се докаже, те могат да останат в затвора от 10 до 20 г. Началникът на полицейското управление Самуилов може да получи присъда от 3 до 8 години лишаване от свобода, ако обвиненията срещу него се докажат.