Карантина за цял автобус пътници, връщащи се от Гърция, въпреки отрицателни тестове
Секция: Здраве
25 Май 2021 09:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Карантина за цял автобус пътници, връщащи се от Гърция, въпреки отрицателни тестове

/КРОСС/ Пътници от цял автобус, връщащи се от Гърция, са били поставени под карантина, въпреки представените отрицателни тестове. Всички в автобуса имали тест за COVID- 19, направен в Гърция 24 часа преди пътуването. Когато стигнали до българската границата обаче, тестовете им не били зачетени.

От месец фирмата превозвач работи по този начин. Това е първият такъв случай. Имахме отрицателни тестове, които представихме на РЗИ- Благоевград. Жената ни каза, че този тест е невалиден. Не ни обясни защо, не искаше и да се легитимира. Усложни ни това, че вчера беше почивен ден и не всички лаборатории работят, разказа Йорданка Налбантова, която е сред пътниците в автобуса. Жената е стигнала до Стара Загора, където живее.

Пътниците от автобуса правят опит да се свържат с РЗИ - Благоевград два пъти - веднъж в 4 часа сутринта и след това следобед. Телефоните на Здравната служба били изключени. В автобуса имало двама пътника, които са си направили тест в друга лаборатория. Техните резултати са признати и те не са карантинирани.

Мотивът на РЗИ- Благоевград е, че тестът не фигурирал в листата. Държанието им беше нечовешко. Наложи се да си направя още един тест, който отново е отрицателен. Изпратили сме мейли до РЗИ - Благоевград, за да отпадне карантината. Нямаме отговори засега. Звъняхме в РЗИ- Русе, РЗИ - София и РЗИ - Благоевград. Нямаме отговор от никого, държат ни в неведение, сподели Нели Богданова - друга пътничка в автобуса.

Кореспондент на NOVA също опита да се свърже с РЗИ - Благоевград, но също безуспешно.