Цял месец безплатно „Кино под звездите" ще обикаля пловдивските паркове
Секция: КУЛТУРА
28 Май 2021 07:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Цял месец безплатно „Кино под звездите" ще обикаля пловдивските паркове

/КРОСС/ 12 пловдивски парка във всички квартали на града ще станат част от поредицата безплатни прожекции „Кино под звездите". От 9 юни до 3 юли пловдивчани ще могат да се насладят на 23 прожекции на открито. За пръв път досега кино ще гледаме на 4 нови локации - на върха на Бунарджика, на Сахат тепе, паркове в квартал Кършияка и в Кючук париж.

Пловдивчани ще гледат на открито общо 14 любими филми от българското и световното кино на огромен екран с размер 9,15 х 5,15 метра. За пръв път екран с такъв размер ще бъде представян в Пловдив на открита безплатна сцена.
12-те локации са в целия град и по почти всички пловдивски хълмове. В централната част на града ще има прожекции - на върха на Бунарджика до Руския паметник, на Сахат и Небет тепе, Младежкия хълм и в Цар Симеоновата градина, Четири прожекции ще има на две локации край Гребната база - в непосредствена близост до самия воден басейн, както и в парк Розариум. Две прожекции ще има и в градинката до Пешеходния мост. Тракийци също ще бъдат уважени с две локации - в парк Лаута, както и в Ротари парк Тракия. За пръв път по две прожекции ще има и в карталите Кючук Париж /парк Белите Брези/ и в Кършияка /парк Рибница/, .

Всички прожекции на пълнометражните филми ще са предшествани от късометражни филми. Началният час е 21:00. На много от прожекциите ще има и гости.
За самото откриване - на 9 юни от 21:00 часа на Небет тепе ще пристигне култовият Мариан Вълев - Куката. Той ще представи филма „Ятаган", в който самият той участва.
Всеки гост на безплатните прожекции може да си носи нещо за сядане. Все пак ще има възможност и за избор за сядане на предварително подредени пейки.