Времето в събота
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Май 2021 08:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Времето в събота

/КРОСС/ Днес над страната ще има променлива облачност, по-често до слънчево. Сутринта в отделни източни райони все още ще има превалявания, а след обяд краткотраен дъжд ще превали и на отделни места в планините. Ще духа до умерен северозападен вятър, прогнозират синоптиците на НИМХ.

Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще бъдат между 22 и 27 градуса. Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и през деня ще остане без съществена промяна.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Преди обяд все още с валежи. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 20-23 градуса. Температурата на морската вода е 16-19.

Над планините облачността ще е променлива, намаляваща по-често до слънчево. Преди обяд над източните райони на Стара планина, а след обяд над Родопите и планините в югоизточните райони на страната облачността ще е по-значителна и на отделни места там краткотрайно ще превали. Ще духа предимно умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1 200 метра ще бъде около 14 градуса, на 2 000 метра - около 7.