Корнелия Нинова: Време е да се избира с разум, а не с емоция
Секция: ПОЛИТИКА
30 Май 2021 10:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Корнелия Нинова: Време е да се избира с разум, а не с емоция

/КРОСС/ Според мен е време не толкова да се избира с емоция, както бяха изборите на 4 април, а с разум. Да се гледат политики и програми, кой какво може. Вече е въпрос на можене, а не просто да искаме промяна.

Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" лидерът на "БСП за България" Корнелия Нинова.

По думите ѝ лявата коалиция може да обединява около идеи хора, които досега са били в различни по-малки партии и практиката е показала, че голяма част от тези малки партии не могат да влязат в парламента. Следователно тези българи, които са ги избрали, не се чувстват представени, което е лошо за демокрацията.

В началото на следващата седмица БСП ще подпише споразумения за общи действия с още около 2-3 партии.

Нинова не чувства подведена от Татяна Дончева и решението ѝ да остане в коалицията "Изправи се! Мутри вън!".

"Водихме разговори, както с всички други партньори. Не стигнахме до съгласие, Татяна избра друг път, нормално е. Желанието на един от потенциалните партньори - "Движение 21", бяха прекомерни за съюза, който правехме. Не беше равнопоставено спрямо другите партньори. Не беше някак си справедливо и честно, не се разбрахме и всеки тръгна по своя път", коментира лидерът на БСП.

Няма нищо скрито и всичко е ставало пред медиите - категорична беше Нинова. Има една голяма цел - да обединим лявото за обща политика и за резултат.

"Лявоцентристката политика ще предложи сериозна алтернатива, която се налага от развитието и на обществените отношения дори и заради ковид кризата и последвалата икономическа и социална криза. Кризата задълбочи бедността, увеличи неравенствата. Една голяма лява коалиция може да даде адекватен отговор на решаването на този въпрос. Грижата за работници и работни места - също една традиционна лява политика", каза още Корнелия Нинова.

Тя беше категорична, че и в следващия парламент без БСП не може да се направи правителство.

Корнелия Нинова не се притеснява от проекта на Жан Виденов.

"Как се появи? По-странен е въпросът: защо сега след толкова много години? И точно преди избори. За мен има една въпросителна дали не е целенасочено, за да се къса от БСП, за да се отслабва БСП", коментира тя.