Предстоящи събития на 2 юни
Секция: Предстоящи събития
02 Юни 2021 07:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 2 юни

/КРОСС/ ***
София.
От 10.00 часа ще се проведе заседание на служебното правителство.
***
София.
От 10.30 часа пред храм-паметника „Св. Александър Невски" на официална церемония президентът Румен Радев ще посрещне държавния глава на Португалската република Марсело Ребело де Соуза който ще бъде на официално посещение в България.
***
София.
От 11.00 часа на „Дондуков" 2 президентите на България Румен Радев и Португалия Марсело Ребело де Соуза ще проведат среща „на четири очи".
***
София.
От 12.10 часа в Гербовата зала на „Дондуков" 2 президентите на България Румен Радев и Португалия Марсело Ребело де Соуза ще дадат пресконференция.
***
София.
От 9.00 часа онлайн ще се проведе 12-ото издание на финансовия форум „Шумът на парите".
***
София.
От 11.00 часа на Базара на книгата пред НДК ще се състои дискусия на тема „9% ДДС върху книгите за по-четяща и по-образована нация".
***
София.
От 11.30 часа пред бюст-паметника на Христо Ботев в Борисовата градина Националната гвардейска част ще участва в тържествена церемония в памет на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.
***
София.
От 12.00 часа пред сградата на Администрацията на Президента на Република България ще се извърши тържествена смяна на почетния гвардейски караул.
***
Асеновград.
От 10.30 часа на паметника на Христо Ботев ще се състои ритуал по поднасяне на венци и цветя по повод 145-ата годишнина от героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета.
***
Асеновград.
От 11.40 часа пред паметника на Христо Ботев в парка до ОУ „Христо Ботев" ще се състои митинг-поклонение и литературна програма на НЧ „Родолюбие" по повод 145-ата годишнина от героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета.
***
Балчик.
От 19.00 часа пред Туристическия информационен център „Мелницата" ще бъде
официално открит 10-ият Международен хоров фестивал „Черноморски звуци".
***
Банско.
От 9.00 часа ще бъде отслужена св. литургия в храм „Св. Троица".
***
Белене.
От 10 00 часа на паметника на загиналите във войните в Парка на признателността ще се състои ритуал по поднасяне на венци и цветя по повод 145-ата годишнина от героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета.
***
Благоевград.
От 9.30 часа в Спортен комплекс ,,Пирин" ще се проведе инициативата
,,Спортен празник - Здрави и щастливи деца на Благоевград".
***
Благоевград.
От 11.00 часа на площад „Народни будители" ще се състои ритуал по поднасяне
на венци и цветя по повод 145-ата годишнина от героичния подвиг на Христо
Ботев и неговата чета.
***
Благоевград.
От 19.30 часа на пл. „Македония" ще се състои концерт на музикално училище
„Престо".
***
Ботевград./село Скравена.
От 21.00 часа в село Скравена тържествена заря-проверка по повод 145-ата годишнина от героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета.
***
Бургас
От 10.00 часа в кв. „Черно море" предстои тържествена програма по повод Деня на Ботев
***
Бургас.
От 11.30 часа на паметника на Христо Ботев в Приморски парк ще се състои ритуал по поднасяне на венци и цветя по повод 145-ата годишнина от героичния подвиг на Ботев и неговата чета.
***
Бургас
В 12.00 часа утре при паметника на Христо Ботев в Морската градина на Бургас
ще бъде отслужена заупокойна молитва, последвана от военен ритуал и ритуал
за полагане на венци и цветя в памет на загиналите за свободата на България.
***
Варна.
От 10.30 часа на паметника на Христо Ботев в Морската градина ще се състои
ритуал по поднасяне на венци и цветя по повод 145-ата годишнина от героичния
подвиг на Христо Ботев и неговата чета.
***
Видин
От 11.45 часа кметът на Община Видин Цветан Ценков, заместник-кметът и общински служители ще поднесат венци и цветя пред паметника на Христо Ботев в града.
***
Видин
От 10.30 часа в централната част на град Видин екипът на Областен информационен център-Видин ще проведе открита приемна.
***
Враца./ връх Околчица.
От 11.00 часа на връх Околчица ще се проведе всенародно поклонение пред паметника на Христо Ботев по повод 145-ата годишнина от героичния подвиг на революционера и неговата чета.
***
Горна Оряховица.
От 11.40 часа пред паметника на Христо Ботев ще се състои ритуал по поднасяне на венци и цветя по повод 145-ата годишнина от героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета.
***
Добрич.
От 10.00 часа в Основно училище „Христо Ботев" ще се състои поклонение и поднасяне на цветя на паметника на Христо Ботев по повод 145-ата годишнина от героичния подвиг на революционера и неговата чета.
***
Калофер.
От 11.00 часа пред паметника на Христо Ботев ще се проведе митингпоклонение по повод 145-ата годишнина от героичния подвиг на Ботев и неговата чета.
***
Кубрат.
От 12.00 часа пред паметника на Христо Ботев ще се проведе ритуал по поднасяне на венци и цветя по повод 145-ата годишнина от героичния подвиг на революционера и неговата чета.
***
Кюстендил.
От 19.30 часа в парка пред Художествена галерия „Владимир Димитров - Майстора" ще се състои музикално-танцовият спектакъл „Възрожденски разкази" на ансамбъл „Чинари".
***
Петрич.
От 11.30 часа пред паметника „Загинали за Родината" ще се състои ще се състои ритуал по поднасяне на венци и цветя по повод 145-ата годишнина от героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета.
***
Пловдив.
От 11.30 часа на паметника на Христо Ботев в Цар-Симеоновата градина ще се
състои ритуал по поднасяне на венци и цветя по повод 145-ата годишнина от
героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета.
***
Пловдив.
От 16.30 часа в сградата на Общината ще се проведат консултации за
сформиране съставите на секционните избирателни комисии.
***
Попово.
От 10.00 часа пред паметника на Таньо войвода ще се състои 36-ят поход „По пътя на четата на Таньо войвода".
***
Попово.
От 11.40 часа на Керчан баир при с. Априлово ще се състои поднасяне на венци
пред паметника на Таньо Стоянов.
***
Първомай.
От 20.30 часа в центъра на града ще се състои тържествена проверка-заря с участието на Оркестъра на Съвместно командване на специалните операции по повод 145-ата годишнина от героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета.
***
Разград.
От 9.00 часа в зала 308 на Общината ще се проведат консултации за назначаване на съставите на секционните избирателни комисии за изборите за народни представители на 11 юли 2021 г.
***
Разград.
От 11.30 часа в Градския парк ще се проведе тържествено честване на Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.
***
Русе.
От 11.30 часа на паметника на Свободата ще се състои ритуал по поднасяне на
венци и цветя по повод 145-ата годишнина от героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета.
***
Садово.
От 9.30 часа на ул. Дружба" 2 ще се състои Ден на фермера.
***
Свищов.
От 11.30 часа на паметника на Свободата ще се състои ритуал по поднасяне на венци и цветя по повод 145-ата годишнина от героичния подвиг на Христо Ботев
и неговата чета.
***
Сливен.
От 11.30 часа на площад „Хаджи Димитър" ще се състои ритуал по поднасяне на венци и цветя по повод 145-ата годишнина от героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета.
***
Смолян.
От 12.00 часа на паметника на Христо Ботев ще се състои ритуал по поднасяне на венци и цветя по повод 145-ата годишнина от героичния подвиг на Ботев и неговата чета.
***
Стара Загора.
От 11.30 часа на паметниците на Христо Ботев и Хаджи Димитър в парк „Митрополит Методий Кусев" ще се състои ритуал по поднасяне на венци и цветя по повод 145-ата годишнина от героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета.
***
Търговище.
От 11.30 часа пред паметника на знаменосеца на Ботевата чета Никола СимовКуруто ще се състои ритуал по поднасяне на венци и цветя по повод 145-ата годишнина от героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета, а Духовият оркестър към Общината ще изпълнява патриотични произведения пред монумента.
***
Шумен.
От 12.00 часа на паметника на загиналите във войните шуменци ще се състои ритуал по поднасяне на венци и цветя по повод 145-ата годишнина от героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета.
***
Ямбол.
От 10.00 часа в двора на Професионална гимназия по земеделие „Христо Ботев" ще се състои традиционната церемония по честването на Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.