Георги Кадиев: Крачката, която направихме към лявото обединение, е изключително положителна и трябва да се развива
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Юни 2021 10:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Георги Кадиев: Крачката, която направихме към лявото обединение, е изключително положителна и трябва да се развива

Аз съм учуден, че БСП се добавя към статуквото, защото тя всъщност не е статукво

 /КРОСС/ „Крачката, която направихме към лявото обединение, е изключително положителна. Масово хората казват: "Къде бяхте досега, защо не го направихте по-рано?" и това трябва да се развива, да се привличат все повече леви партии, да се мотивира вътрешната конкуренция, да се мотивират преференциите. Ако искаме да променим България трябва да участваме в следващото правителство." Това заяви в ефира на Нова телевизия Георги Кадиев, лидер на "Нормална държава", част от коалицията "БСП за България", който е водач на листата в Стара Загора
„Ако искаме да изчистим ГЕРБ и управлението им, то не става с еднолично управление, очевидно трябва да има коалиция", посочи Кадиев в предаването "Здравей, България". По думите му всеки трябва да си избере приоритет, кой иска да отстрани, но партията на Слави Трифонов е разбрала това: „Според мен те водеха война на два фронта, което беше абсолютно непродуктивно и резултата го виждаме - служебно правителство."
Кадиев бе категоричен, че ако отново не се състави правителство, още едни избори биха били убийствени, защото на никой не му се ходи на избори през 3 месеца, които струват и един куп пари.
„Аз съм учуден, че БСП се добавя към статуквото, защото тя всъщност не е статукво", каза още той.
По повод излязлата информация, че САЩ налагат санкции срещу Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков, както и всички, свързани с тях фирми и организации, Георги Кадиев коментира: „Всички знаят, че Бойко Борисов и Пеевски са симбиоза, не можеш да изкараш единия, а да оставиш другия настрани." Лидерът на "Нормална държава" не може да каже защо точно в този момент се случва това. „Прокуратурата трябва да започне незабавни действия и срещу тримата. Илко Желязков е човек на ГЕРБ, назначен е от тях, изпълнявал е техни задачи, близък и до Пеевски, така че със сигурност е имал чадър", каза още той.
Относно обвиненията му към шефа на НАП Румен Спецов, че е прехвърлил своя фирма, за да избегне данъчни задължения, Кадиев заяви: „Съвсем ясно може да се види, че ревизията на фирмата е стартирала, когато още е била негова собственост. Самата ревизия продължава не по-малко от 3 месеца, може 6, а може и година. Така че след като той е продал дяловете си два месеца преди ревизионния акт, това означава, че началото на ревизията е поне още 6 месеца преди това, което означава, че е знаел, че има ревизия."