Предстоящи събития на 4 юни
Секция: Предстоящи събития
04 Юни 2021 07:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 4 юни

/КРОСС/ Генералният директор на Българската телеграфна агенция Кирил Вълчев и ректорът на Бургаския свободен университет проф. Галя Христозова ще подпишат договор за сътрудничество между двете институции и споразумение за работа по проект "Студентски практики - фаза 2". Подписването на договора ще е от 10.00 часа в зала Изток в университета.

*****
От днес до 6 юни във Видин ще се проведе 49-а Национална конференция по въпросите на обучението по физика на тема: "Физиката в STEM образованието в средните и във висшите училища". Форумът се организира от Съюза на физиците в България и Министерството на образованието и науката, а съорганизатори са Община Видин и фондация "Еврика".

*****
Осем формации ще участват в първото издание на Детския фолклорен събор в Бургас. Откриването ще е от 19.00 часа на открита сцена на пристанището в квартала "Крайморие". Съборът ще продължи до 6 юни и ще се проведе по проект финансиран от Националния фонд "Култура".

*****
Над 50 сорта пшеница, ечемик и тритикале ще бъдат показани в организирания от "Сортови семена"- Разград Ден на пшеницата. На опитното си поле освен най-новата европейска, българска и сръбска селекция, компанията ще представи пред земеделските производители от региона и портфолиото си от семена, включващо 25 сорта с по две-три генерации.

*****
Плевен днес и утре е домакин на "Япара мега рок фест" с международно участие. Фестивалът ще се състои на открито - в автопарк "Япара" в село Опанец край Плевен. На сцената си дават среща известни български и чуждестранни групи, като и млади музиканти. Началото и в двата дни е от 16.00 часа.

*****
Кръгла маса на тема "Културното многообразие на Лудогорието" ще се проведе в Интерактивния музей в Разград. Събитието се организира в рамките на проект, изпълняван от отдел "Образование и култура" в община Лозница и Регионалния исторически музей в Разград. Ще бъде представена и изложба за обредните облекла и реквизит от традициите на различните етноси в региона. /СК/

*****
Регионален природонаучен музей - Пловдив ще представи най-новата си интернационална филмова продукция "Космическият устрем на Европа". Прожекцията ще се осъществи от 17.30 ч. в зала "Планетариум" на музея.

*****
Фонтанът под Акведукта на Бунарджика в Пловдив ще се превърне в сцена за Хоров концерт. Той ще започне в 19.00 часа и в него ще участват шест емблематични пловдивски хора. Концертът е в рамките на X юбилейно издание на международния хоров фестивал "Черноморски звуци", Балчик и ще се предава чрез телемост.

*****
Актьорите от младежката формация за театър "Импулс" при читалище "Развитие" в Разград ще представят премиерата на пиесата "Трудно е да кажеш сбогом" от хърватския писател и драматург Миро Гавран. Спектакълът ще се играе от 18.00 часа в театралната зала на читалището.

*****
Тренировъчно занятие със симулация на пожар ще се състои в сградата на Община Сливен от 15.30 часа. В дейностите по спасяване на "пострадали", овладяване и ликвидиране на "ситуацията", са включени РУ-Сливен, РС"ПБЗС", ЦСМП и БЧК, както и доброволци от Доброволно формирование "Грамадите".