Руският опозиционер и бивш депутат Дмитрий Гудков бе пуснат на свобода
Секция: Русия
04 Юни 2021 08:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Руският опозиционер и бивш депутат Дмитрий Гудков бе пуснат на свобода

/КРОСС/ Руският опозиционер и бивш депутат Дмитрий Гудков, който бе арестуван и задържан за 48 часа тази седмица в Москва, бе пуснат на свобода, без на този етап да му бъде повдигано обвинение, заяви пред Франс прес адвокатът на опозиционера. Гудков е на свобода и не му е повдигнато обвинение, каза адвокат Михаил Бирюков.

Дмитрий Гудков, на 41 години, бе арестуван във вторник по подозрение, че не е платил дълг по договор за наем.

След задържането на сина си, бащата на Дмитрий Гудков - Генадий Гудков, който също е бивш депутат, заяви, че е налице "разчистване на политическата сцена в Русия".

Срещу Генадий Гудков, който е на 64 години и живее понастоящем в България, има започнато наказателно дело във връзка с намерени в негов апартамент боеприпаси, предаде Ройтерс, като се позова на самия Генадий Гудков. Той заяви, че е получил боеприпасите по законен начин и че полицията е разполага с информация за тях. Руските правоохранителни органи не потвърдиха, че срещу Генадий Гудков е започнало наказателно дело, отбелязва Ройтерс.

Тази седмица бе арестуван и опозиционерът Андрей Пивоваров, ръководител на прекратилата дейността си опозиционна организация "Отворена Русия", която бе създадена от живеещия в изгнание руски олигарх и критик на Кремъл Михаил Ходорковски.