Йотова: Не съм оптимист какво ще пише за България в следващия доклад на ЕК
Секция: ПОЛИТИКА
04 Юни 2021 18:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Йотова: Не съм оптимист какво ще пише за България в следващия доклад на ЕК

/КРОСС/ "Не съм оптимист какво ще пише за България в следващия доклад на ЕК за върховенството на закона, който се чака през юли", каза вицепрезидентът Илияна Йотова във Варна.

Според нея решението на САЩ по закона "Магнитски" най-вероятно ще има влияние върху предстоящите парламентарни избори у нас, само че да се говори за корупция у нас не е новина.

Йотова припомни, че от 14 години страната ни е под мониторинг на ЕК и точно от толкова време в малко по-различен вариант, с по-общи текстове и по-завоалирани формули, ни се казва, че в България определено имаме проблеми с борбата с организираната престъпност и с корупцията.

"Вместо през тези години всеки път да противоборстваме управляващи с опозиция, да въздигаме в култ нищо незначещи изречения, да си бяхме свършили работата", каза вицепрезидентът. Според нея не е трябвало просто да се говори за екшън мерки, за стратегии за борба с корупцията, а да се действа, за да не се стигне до деня, когато американското правителство публикува списъка и санкциите.

"Всъщност, където и каквото да пише за страната ни, каквито и да са преценките на нашите европейски международни партньори, на ход е България", обобщи Йотова.