Проф. Стоилов се срещна със Съюза на юристите в България, Прозрачност без граници, Български институт за правни инициативи Български институт за правни инициативи и Антикорупционен фонд
Секция: БЪЛГАРИЯ
04 Юни 2021 17:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Проф. Стоилов се срещна със Съюза на юристите в България, Прозрачност без граници, Български институт за правни инициативи Български институт за правни инициативи и Антикорупционен фонд


Служебният министър на правосъдието проф. Янаки Стоилов и заместниците му Мария Павлова и Иван Демерджиев се срещнаха със Съюза на юристите в България, Прозрачност без граници Български институт за правни инициативи и Антикорупционен фонд. Това беше последният кръг от срещи от серията разговори, които Стоилов инициира с професионални и обществени организации.
Пред Съюза на юристите в България (СЮБ) проф. Стоилов постави въпроса за изготвянето на новата съдебна карта. От своя страна организацията изрази готовност да се включи в дискусии по тази тема. Министърът и председателят на СЮБ Владислав Славов обсъдиха и необходимостта от разработване на ефективно електронно правосъдие и засегнаха въпроса за юридическото образование.
По време на срещата с Прозрачност без граници, Български институт за правни инициативи и Антикорупционен фонд министър Стоилов изрази своята позиция за активен диалог с неправителствения сектор. Пред него трите организации поставиха въпроса за необходимостта от съдействие от страна на институциите по поставените от тях въпроси и подадени сигнали.
Проф. Стоилов и заместник-министрите Мария Павлова и Иван Демерджиев се срещнаха и с ръководството на синдиката на министерството. Изрази се задоволство, че е постигнато съгласие за колективния трудов договор, в комисиите за провеждане на конкурси за служители участват и представители на синдиката. Министър Стоилов отбеляза, че полага усилия за подобряване на условията за труд на служителите и изисква от тях професионализъм и ангажирано изпълнение.