Младата актриса Йоанна-Изабелла Върбанова ще се представи премиерно в спектакъла "Женитба" на Гогол
Секция: КУЛТУРА
05 Юни 2021 10:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Младата актриса Йоанна-Изабелла Върбанова ще се представи премиерно в спектакъла "Женитба" на Гогол

/КРОСС/ Младата актриса Йоанна-Изабелла Върбанова, която е най-новото попълнение в трупата на Театър София, ще се представи премиерно в спектакъла "Женитба" на Гогол на 8 юни. Новата роля, в която ще се превъплъти Йоанна-Изабелла, е на булката /Агафя Тихоновна/. На сцената публиката ще види още: Симона Халачева, Лора Мутишева, Михаил Милчев, Невена Калудова, Юлиан Малинов, Николай Върбанов, Юлиян Рачков, Николай Димитров и Росен Белов. Комедията на руския класик ще бъде показана на традиционната лятна сцена още на 9-ти и 22-ри юни.

"Благодарна съм, че имам шанс да работя и да практикувам професията си. Щастлива съм, че за първи път влизам в главна роля на професионална сцена и то в пиеса на един от много обичаните руски класици - Николай Василиевич Гогол. Класиката остава вечна, защото задава множество въпроси, теми и послания, които продължават да бъдат актуални и да вълнуват хората през вековете чак до днешния ден. Ще очаквам с нетърпение срещата с публиката, за да съпреживеем заедно една история, която разказва за смисъла на изборите ни в живота и способността да откриваме верния и истински партньор. Често собствените ни страхове, съмнения и предразсъдъци взимат връх над решенията ни. Хората все забравят и игнорират най-важното - да се вслушват в сърцето си и в гласа на душата си!", споделя Йоанна-Изабелла Върбанова.

Форматът "Сцена на стълбите", който бе създаден по идея на директора на общинския културен институт - обичаният актьор на поколения българи Иреней Константинов, тази година стартира на 1-ви юни. От 1-ви юли на откритата сцена в парка "Заимов" Театър София ще бъде домакин на летен фестивал, в който участие ще вземат със свои спектакли гостуващи трупи от столицата и страната.

Йоанна-Изабелла Върбанова се представя и в спектаклите „Развратникът" и „Кашонът", които ще имат своите премиери под открито небе на 4-ти и на 11-ти юни.