Путин: САЩ се изправят пред типичните за империите проблеми
Секция: Русия
05 Юни 2021 14:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Путин: САЩ се изправят пред типичните за империите проблеми

/КРОСС/ Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че Съединените щати се изправят пред типичните за империите проблеми и крачат уверено по пътя, извървян от СССР, съобщава RT.

На пресконференция с представители на световни медии руският държавен глава посочи, че "слушаме заплахи от американския Конгрес и други институции в рамките на вътрешнополитическите процеси в САЩ". Според него авторите на тези твърдения изхождат от факта, че икономическата, военната и политическата сила на САЩ са толкова големи, че "това не е ужасно и ще го превъзмогнем".

"Знаете ли какъв е проблемът? Ще ви го кажа като бивш гражданин на Съветския съюз", обърна се Путин към журналистите, прокарвайки паралел: "Какъв е проблемът на империите - струва им се, че са толкова могъщи, че могат да си позволят дребни несъвършенства и грешки. Ще платим на едни, ще притиснем други, ще се споразумеем с трети, ще направим подарък на четвърти, ще заплашим с военни кораби пети. И това ще разреши проблемите".

В този контекст руският президент подчерта, че броят на проблемите обаче се увеличава и накрая се стига до момент, когато те вече не могат да бъдат преодоляни.

А Съединените щати крачат уверено и твърдо право по пътя на Съветския съюз, предупреди той.

По-рано, в рамките на Международния икономически форум в Санкт Петербург, Путин заяви, че "Русия няма никакво несъгласие със САЩ", но "те (САЩ - бел.ред.) имат с нас - искат да спрат развитието ни и го заявяват публично. Всичко останало изхожда от тази позиция - както икономическите санкции, така и опитите за намеса във вътрешнополитическите процеси на страната ни".