Веско Ешкенази ще сподели своите музи в юбилеен концерт в София
Секция: КУЛТУРА
06 Юни 2021 12:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Веско Ешкенази ще сподели своите музи в юбилеен концерт в София

/КРОСС/ Световноизвестният наш цигулар Веско Ешкенази ще сподели своите музи в юбилеен концерт в София и други градове. Виртуозният инструменталист подготвя богата програма с любимите си произведения, които ще представи с Плевенската филхармония, съобщиха от музикалния институт.

С новия си проект Веско Ешкенази ще осъществи дългоочваните си срещи с публиката, за да отпразнува на сцената своята 50-годишнина. "Ще празнувам тази любов "Към вас, към музиката, към моето семейство и моите музи!", е заявил изпълнителят по повод предстоящото събитие.

Концертът "Веско Ешкенази на 50" ще бъде разказ за Музите на цигуларя във вдъхновяваща симбиоза между музика, поезия и театър. Актрисата, която ще се превъплъти в ролята на разказвач на живота на инструменталиста в стихове, е Койна Русева. Мартин Пантелеев - братът на Веско Ешкенази, ще дирижира Плевенската филхармония, а специален гост на музикалния празник ще бъде Люси Дяковска, с която Веско работи успешно през годините.

Заедно с най-известни произведения на Сарасате, Вивалди, Менделсон, Чайковски, Панчо Владигеров, публиката ще се наслади и на виртуозните пиеси "Рапсодия в синьо", "Libertango", "Monti Csardas", "Лунната соната", "Adagio" и други.

Веско Ешкенази ще се срещне с българската публика във Варна на 8-ми юли, Бургас - 12-ти юли, Пловдив - 14-ти юли, Плевен - 28-ми октомври, София - 29-ти октомври.
Места за концерта "Веско Ешкенази на 50" могат да се ангажират онлайн чрез мрежата на Ивентим /eventim.bg/.

Музикалното събитие се организира с изключителната подкрепа на Столична община, която през 2019 г. удостои музиканта с най-високото си отличие - "Почетен гражданин на София", посочват организаторите.