Откриват изложба с полицейски шапки и униформи в Бургас
Секция: ЛЮБОПИТНО
07 Юни 2021 10:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Откриват изложба с полицейски шапки и униформи в Бургас

/КРОСС/ Изложба, в която ще бъдат показани над сто полицейски и пожарникарски шапки, отличителни елементи, десет униформи и над петстотин макети на полицейски и противопожарни автомобили от цял свят, ще бъде открита днес в Бургас. Тя се организира от Международната полицейска организация - регион Бургас към Международната полицейска асоциация - секция България, със съдействието на Регионален исторически музей - Бургас и Културен дом на нефтохимика.

В експозицията са включени елементи от личните колекции на Павлин Ковачев - председател на Международната полицейска организация в морския град, Вероника Дойчинова - служител на Гранична полиция, доцент Людмил Георгиев - преподавател в Академията на МВР и немският им колега и партньор Щефан Емрих.

„Идеята възникна след разговор с доцент Людмил Георгиев, който от много години прави подобни изложби. Освен това, с което той разполага, ще покажем голяма колекция от макети на полицейски и противопожарни автомобили, автобуси и камиони. Тя принадлежи на нашия приятел от Германия Щефан Емрих, който любезно ни я предоставя. Включили сме елементи от моята лична колекция и от тази на колежката ни Вероника Дойчинова. В България до сега толкова голяма изложба по темата не е правена", разказа Павлин Ковачев.

Експозицията вече може да се види, но ще бъде открита официално на седми юни, от 10.00 часа в Културния дом на нефтохимика в Бургас. Тя ще може да бъде видяна от жителите и гостите на Бургас до края на месец юли.