Чудотворните мощи на св. Ефрем Нови пристигат в Ямбол
Секция: Православие
07 Юни 2021 15:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Чудотворните мощи на св. Ефрем Нови пристигат в Ямбол

/КРОСС/ Икона с чудотворните мощи на св. Ефрем Нови, пристига на 12 юни (събота) в 9.00 часа в храм "Св. Николай", в Ямбол.

Светинята ще остане през целия ден за поклонение на християните. В 18.30 часа в храма ще бъде отслужен молебен за здраве и душевно спасение. От 19.30 часа в Общинска зала Ямбол, ще бъде прожектиран и филма за св. Ефрем Нови "Светецът светкавица". Лентата разказва за ангелския живот и дивните чудеса на един непознат светец у нас - св. великомъченик Ефрем Нови. Във филма участват хора, докоснати от светеца светкавица, както го наричат св. Ефрем в Гърция и Румъния. Във филма ще видите и чуете удивителни истории, свързани с живота и неговия подвиг. За смисъла на живота, за докосването от божественото и промяната на живота към по-добро. Всичко това ще видите в новия филм на Ангел Бончев за св. Ефрем Нови. Филмът "Светецът светкавица" преобръща представите ни за чудеса и вяра!

Свети Ефрем Нови е наречен "Светкавицата", заради мигновените чудеса, които се случват по молитвите му.

Едно от разтърсващите чудеса на свети Ефрем Нови е чудотворното изцеление на наркозависим младеж с помощта на светия мъченик Ефрем Нови. може да го видите в следващото видео:

Video: https://www.youtube.com/watch?v=Q6WlTvmXdZQ&t=2s