Ще снимат игрален филм за секс скандала с Харви Уайнстийн
Секция: Шоубизнес
09 Юни 2021 08:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ще снимат игрален филм за секс скандала с Харви Уайнстийн

/КРОСС/ През лятото започват снимките на първата холивудска продукция, посветена на скандала с бившия продуцент Харви Уайнстийн, предаде Асошиейтед прес, като цитира съобщение на "Юнивърсал пикчърс".

Филмът "Тя каза" е по едноименната книга от 2019 г. за разследването на в."Ню Йорк таймс" за обвиненията в сексуални посегателства от страна на Уайнстийн.

Кери Мълиган и Зои Казан са във финална фаза на преговорите да изпълнят ролите на журналистките Меган Тоухи и Джоди Кантър, авторки на книгата и лауреатки на награда "Пулицър" за статиите си от октомври 2017 г. В тях те разкриха аферата с холивудския продуцент Харви Уайнстийн, обвинен от близо сто жени от шоу бизнеса в сексуални посегателства, извършвани в продължение на години.
Уайнстийн, който отрича да е влизал в сексуални отношения без съгласието на другата страна, бе осъден в Ню Йорк през март миналата година на 23 години затвор за изнасилване и сексуални посегателства срещу две жени. Той обжалва присъдата и настоява за нов процес, като същевременно в Лос Анджелис е заведено друго дело по подобни обвинения срещу него.

Скандалът с един от най-влиятелните някога продуценти в Холивуд бе представен в няколко документални филми и вдъхнови игрални филми и тв предавания, но продукцията "Тя каза" ще е първият игрален филм, основан на обвиненията срещу продуцента.

Режисьор ще е германката Мария Шрейдер.