"Топлофикация- София" започва летни ремонти
Секция: ИКОНОМИКА
09 Юни 2021 08:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Топлофикация- София" започва летни ремонти

/КРОСС/ Части от столични квартали остават без топла вода за лятото. Предвижда се плановият ремонт на топлофикационните съоръжения да обхваща кварталите "Красно село" и "Борово" в периода 1 юли - 1 септември, като ремонтите обхващат и столично ДКЦ, а също и детска градина.

Искам да успокоя родителите, защото сме взели всички необходими мерки. Имаме уверението на Дирекция "Образование" в Столична община, че ще бъдат осигурени средства за закупуването на алтернативни източници на топла вода. Ще бъдет закупени бойлери за всички групи и кухненския блок, така че да осигурим нормални условия за работа и отглеждане на децата. Ще се наложи реорганизация на пропускателния режим, но това няма да създаде трудности на родителите, защото през лятните месеци посещаемостта намалява, каза в "Денят започва" Величка Попова - директор на ДГ №8 "Проф. д-р Елка Петрова".

Росен Тирков от "Топлофикация - София" увери, че до 1 юли ще бъде намерено решение да се осигури топла вода за детската градина. Ще се водят разговори и с ръководството на 20 ДКЦ, за да се изяснят техническите възможности да се реши проблема и там. Ние ще направим всичко възможно, за да спазим утърдените графици. Съоръжението е на доста години и трябва да бъде подменено, както и съоръженията, които подпомагат неговата дейност, подчерта той.