Huawei отваря център за прозрачност в областта на киберсигурността и защитата на поверителността в Китай
Секция: Технологии
09 Юни 2021 15:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Huawei отваря център за прозрачност в областта на киберсигурността и защитата на поверителността в Китай

Компанията се обявява за изграждане на капацитет в целия бранш, споделяне на знания и по-тесни коалиции

/КРОСС/ Huawei отвори най-големия си център за прозрачност в глобалната киберсигурност и защита на поверителността в Дунгуан, Китай. На церемонията говориха представители на GSMA, SUSE, Британската институция по стандартизация и регулатори от ОАЕ и Индонезия

Заедно с откриването на новия център, Huawei пусна и своя Product Cyber ​​Security Baseline, отбелязвайки, че за пръв път компанията прави своята основна рамка и практики за управление на продуктите достъпни за цялата индустрия. Тези действия са част от по-широките усилия на компанията да се ангажира с клиенти, доставчици, стандартизационни организации и други заинтересовани страни за съвместно укрепване на киберсигурността в цялата индустрия.

„Киберсигурността е по-важна от всякога", каза Кен Ху, ротационен председател на Huawei, при откриването на центъра в Дунгуан. "Като индустрия трябва да работим заедно, да споделяме най-добрите практики и да изграждаме колективните си способности в управлението, стандартите, технологиите и проверката. Трябва да дадем основание на широката общественост и регулаторите да се доверят на сигурността на продуктите и услугите, които използват ежедневно. Заедно можем да постигнем точния баланс между сигурността и развитието във все по-дигиталния свят. "

Кен Ху говори за прозрачността на киберсигурността и защитата на поверителността. „През последните няколко години дигитализацията в индустрията и новите технологии като 5G и AI направиха киберпространството по-сложно от всякога, усложнено от факта, че хората прекарват по-голяма част от живота си онлайн заради пандемията на COVID-19. Тези тенденции доведоха до нарастване на новите рискове за киберсигурността."

Huawei откри новия Глобален център за прозрачност в областта на киберсигурността и защитата на поверителността в Дунгуан, за да се справи с тези проблеми, осигурявайки платформа за заинтересованите страни в индустрията да споделят опит в кибер управлението и да работят заедно по технически решения. Центърът е предназначен да демонстрира решения и да споделя опит, да улеснява комуникацията и съвместните иновации и да поддържа тестване и проверка на сигурността. Той ще бъде отворен за регулатори, независими организации за тестване на трети страни и организации за стандартизация, както и клиенти, партньори и доставчици на Huawei.

За да допринесат за единния подход към киберсигурността в телекомуникационната индустрия, организации като GSMA и 3GPP също работят със заинтересовани страни в индустрията, за да популяризират спецификациите за сигурност на NESAS и независими сертификати. Тези изходни линии са широко приети в индустрията и ще играят важна роля в развитието и проверката на сигурните мрежи.

Матс Гранрид, генерален директор на GSMA, говори по време на откриването на новия център на Huawei. "Предоставянето на съществуващи и нови услуги в ерата на 5G ще разчита до голяма степен на свързаността, предоставена от мобилните мрежи, и ще зависи главно от това, че основната технология е сигурна и надеждна," каза той. „Инициативи като базата знания за киберсигурност GSMA 5G, предназначена да помогне на заинтересованите страни да разберат и смекчат мрежовите рискове, и NESAS, широкообхватна рамка за гарантиране на сигурността, са предназначени да улеснят подобренията в нивата на сигурност на мрежовото оборудване в целия сектор."

На събитието Huawei пусна и своя Product Cyber ​​Security Baseline, кулминацията на над десетилетие опит в управлението на сигурността на продуктите, включващ широк спектър от външни разпоредби, технически стандарти и регулаторни изисквания. Базовата линия, заедно с другите механизми за управление на Huawei, помага да се гарантира качеството, сигурността и надеждността на продуктите на компанията. През годините Huawei е изградила над 1500 мрежи, които свързват повече от три милиарда души в 170 държави и региони. Нито една от тези мрежи никога не е преживяла сериозен инцидент по сигурността.

„За пръв път споделяме нашата основна рамка за сигурност с цялата индустрия, а не само с основните доставчици", каза Шон Янг, директор на Глобалната служба за киберсигурност и защита на поверителността на Huawei. "Искаме да поканим всички заинтересовани страни, включително клиенти, регулатори, стандартизационни организации, доставчици на технологии и тестващи организации, да се присъединят към нас в дискутирането и работата по базовите линии за киберсигурност. Заедно можем непрекъснато да подобряваме продуктовата сигурност в цялата индустрия."

В момента индустрията все още няма основан на стандарти, координиран подход, особено когато става въпрос за управление, технически възможности, сертифициране и сътрудничество.

„Рискът за киберсигурността е споделена отговорност", заключи Кен Ху в своята встъпителна реч. "Правителствата, организациите по стандартизация и доставчиците на технологии трябва да работят по-тясно, за да развият единно разбиране за предизвикателствата в киберсигурността. Това трябва да бъде международно усилие. Трябва да си поставим общи цели, да разпределим отговорностите и да работим заедно за изграждане на надеждна цифрова среда което отговаря на днешните и утрешните предизвикателства. "