Стойчо Кацаров: Кой ме упреква?! Упрекват ми хората, които докараха страната ни първа по смъртност
Секция: Интервюта
09 Юни 2021 17:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стойчо Кацаров: Кой ме упреква?! Упрекват ми хората, които докараха страната ни първа по смъртност

/КРОСС/ Оценката ми за управлението на здравната система през последните 10 г. е слаба, оценката ми за управлението на кризата от Бойко Борисов и неговия екип е безобразно слаба, заяви служебният министър на здравеопазването, в предаването „Лице в лице" по БТВ.

Става дума за служител на държавната администрация и когато навършиш пенсионна възраст, се пенсионираш, не са необходими никакви други обяснения, категоричен е Кацаров, относно темата за пенсионирането на проф. Тодор Кантарджиев

„Това е подход, който съм предприел по отношение на цялата администрация, смятам че така е правилно. Няма никакъв личен или какъвто и да е друг мотив. Няма път назад, въпросът е приключен. Аз не разбирам как може пенсионирането на някого да води до протести".

Що се отнася до уволнението на директора на болница „Лозенец", аз го казах - това са резултатите, които бяха регистрирани от Здравната каса, това са сигналите за извършени трансплантации и това е предостатъчно не само да бъде уволнен управителят на болницата, но и да се започне разследване, допълни д-р Кацаров. „А относно „Александровска болница" ние проверихме сигналите на д-р Оскар, наистина е така - няма следа да е бил канен на заседания на УС, което само по себе си е тежко нарушение. Второто нещо, което ме притеснява е натрупаните близо 70 милиона лева натрупани дългове. Третото нещо, което излезе, е създаването на Фондация към болницата, която се оказа, че даренията са прехвърлени в тази Фондация, най-вероятно, за да се избегнат обществените поръчки".

Искам да кажа, че тази работа е нагласена с това Агенцията по вписванията да не регистрира новия УС на болниците Александровска и Лозенец, категоричен е Кацаров.

Ние не сме станали последни по ваксинации тази седмица, ние сме последни откакто се правят ваксинации в Европа и по света. „Променихме начина на доставка на ваксините при личните лекари, дадох приоритет на възрастните хора, защото те умират най-много, организирахме още повече ваксинационни коридори, провеждаме информационна кампания.

Това са нещата, които ние можем да направим. Няма да принуждавам никого, няма да агитирам, само ще информирам хората, че ваксините са безопасни и спасяват човешки живот