Предстоящи събития на 10 юни
Секция: Предстоящи събития
10 Юни 2021 07:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 10 юни

/КРОСС/ ***
София.
От 10.00 ч. в „София Хотел Балкан" президентът Румен Радев ще участва в конференцията „Инициативата „Три морета" - между Геополитическата конфронтация и прагматичния реализъм", която поради извънредната епидемична обстановка ще може да бъде проследена единствено онлайн.
***
София.
От 10 00 часа ще се проведе заседание на Министерски съвет
***
София.
От 14.00 часа в двора на 134 Средно училище „Димчо Дебелянов" вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в откриването на мемориала „Стената на българските праведници", посветен на българите, участвали в спасяването на своите сънародници евреи през Втората световна война.
***
Трявна.
От 17.45 часа пред паметниците на Петко и Пенчо Славейкови вицепрезидентът Илияна Йотова ще поднесе цветя, а от 18.00 часа на площад „Капитан Дядо Никола" тя ще открие Националните Славейкови празници.
***
София.
От 10.00 ч. в зала „Триадица" на резиденция „Бояна", Дом 2, ще се проведе среща на министъра на външните работи Светлан Стоев с Дипломатическия корпус у нас, на която ще представи външнополитическите приоритети на страната ни.
***
Добрич/к. к. Албена.
От 10.00 ч. пред сградата на ваканционно селище Албена ще започне посещение на министъра на туризма доц. Стела Балтова, главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и директора на Регионална здравна инспекция - Добрич д-р Светла Ангелова, а от 11.00 ч. в хотел Maritim Paradise Blue 5* ще се проведе и пресконференция.
***
София.
От 10.00 ч. чрез платформата CISCO Webex Meeting ще се проведе заседание на Столичния общински съвет.
***
София.
От 10.00 часа в хотел „Hyatt Regency Sofia" ще се проведе дискусията на „Предприемачи на бъдещето".
***
София.
От 10.00 ч. доц. Ангел Кунчев и представители на Министерство на туризма ще посетят ваканционно селище Албена.
***
София.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция за представяне на анализа: „Подаването на сигнали за нередности и корупция в България - правни и социологически измерения".
***
София.
От 10.30 ч. на паркинга на хипермаркет Kaufland България на бул. „Тотлебен" 36 ще бъде открита новата образователна изложба #ЗеленодействайСМузейко.
***
София.
От 11.00 ч. в Аулата на Софийския университет „Свети Климент Охридски" студенти българисти и техни преподаватели ще представят резултатите от проучванията върху журналистическата реч, осъществявани в рамките на часовете по езикова култура, лексикология и публична реч.
***
София.
От 12.00 ч. в сградата на КНСБ ще се проведе пресконференция на тема „Меморандум на КНСБ: Справедливи доходи и данъци".
***
София.
От 13.00 часа в БТА ще се проведе брифинг на Конфедерацията на българския туристически бизнес (КБТБ).
***
София.
От 14.00 часа в зала „Пресцентър" в сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър І" № 1 с вход откъм Националната художествена галерия ще се проведе редовен брифинг на Централната избирателна комисия.
***
София.
От 14.00 ч. в 134 ДУ „Димчо Дебелянов" на ул. „Пиротска" 78 ще бъде представен мемориалът „Стената на българските праведници".
***
София.
От 16.30 часа в Националния военноисторически музей Сдружение „Български музеи" ще връчи наградите „Наследство" за 2020 г.
***
София.
От 17.00 ч. в градината на Двореца „Врана" ще се състои публична лекция на Максим Бехар.
***
София.
От 18.00 ч. в х-л „Балкан" ще се състои церемония на Годишните награди за отговорен бизнес 2020.
***
Ботевград./ село Рашково.
От 9.00 ч. в храм „Възнесение Господне" в село Рашково ще бъде оглавена Архиерейска Златоустова света Литургия.
***
Варна.
От 19.00 ч. във Фестивалния и конгресен център ще се състои концерт спектакъл по повод 100 години от обявяването на Варна за курортен град
***
Велико Търново.
От 8.00 ч. в храм „Възнесение Господне" ще бъде отслужена божествена света Литургия.
***
Видин.
От 11.00 часа на Алеята с буквите в градската градина Регионалното управление на образованието ще награди зрелостниците, получили пълен отличен на държавните зрелостни изпити през 2020/2021 година.
***
Перник.
От 9.30 ч. в зала "Панорама" ще се проведе заседание на Общински съвет - Перник.
***
Пловдив.
От 9.00 часа в храм „Св. Възнесение Господне" Пловдивският митрополит Николай ще оглави архиерейска света Литургия по повод Възнесение Господне.
***
Пловдив.
От 11.00 ч. пред Палата № 6 в Международния панаир ще бъде открито изложение на TRUCK EXPO, от 12.00 ч. на Щанд А8 ще се проведе награждаване на победителите в състезанието FuelRace'21 по икономично и ефективно шофиране на Volvo Trucks Българи, а от 14.30 ч. пред Палата № 6 приветствие ще отправи Георги Тодоров, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията.
***
Сандански/село Ласкарево.
От 9.00 часа в храм „Възнесение Господне" Неврокопският митрополит Серафим ще оглави архиерейска света Литургия.
***
Сливен.
От 11.30 ч. в изба „Сините скали" ще се състои специален винен тур.
***
Търговище.
От 18.00 ч. в градската градина до Драматичния театър ще се проведе първият от летните концерти на открито на Духовия оркестър към Общината.
***
Шумен.
От 18.30 ч. в концертна зала Общински младежки дом ще се състои конкурс за красота и таланти "Мини Мис и Мистър Шумен и Кралица на красотата 2020/21 " -