Принц Хари и Меган Маркъл обвиниха Би Би Си в клевета
Секция: Шоубизнес
10 Юни 2021 09:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Принц Хари и Меган Маркъл обвиниха Би Би Си в клевета

/КРОСС/Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл обвиниха Би Би Си в клевета във връзка с информацията за името на новородената им дъщеря, която кръстиха Лилибет Даяна, съобщи ТАСС.

В разпространено до медиите съобщение от адвокатите на херцозите на Съсекс се посочва, че информацията, в която се твърди, че те не са се консултирали с кралица Елизабет Втора за използването на името Лилибет, с което тя е известна в семейството си, е клевета, посочва британският в."Таймс".

В съобщението за раждането на дъщеря си принц Хари и Меган отбелязват, че "Лили е кръстена в чест на прабаба си, Нейно величество кралицата, чието семейно прозвище е Лилибет, а второто й име Даяна е избрано в чест на покойната й баба, принцесата на Уелс".

"Статията съдържа лъжа и клевета и съдържащите се в нея обвинения не бива да се повтарят", се посочва в изявлението на херцозите на Съсекс.

"Херцогът е разговарял със семейството си преди обявяването на името и на практика баба му е била първият член от семейството, на когото той е позвънил и в този разговор той е споделил желанието си да нарекат дъщеря си Лилибет в нейна чест. Ако тя не е била съгласна, те не биха използвали това име", се посочва в съобщението.