Откриват изнесени пунктове за ваксинация в Столипиново
Секция: Здраве
10 Юни 2021 09:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Откриват изнесени пунктове за ваксинация в Столипиново

/КРОСС/ Изнесени пунктове за ваксинация се откриват в кв."Столипиново". Два пункта ще започнат работа в събота, като при по-голяма натовареност има готовност да се разкрият и допълнителни. Хората, които решат да се ваксинират в тях, ще могат да изберат коя ваксина да получат.

Пунктът ще бъде разкрит благодарение на съвместната работа на РЗИ и кметството на район "Източен".

"Преди 2 дни във вторник направихме среща с лидерите на квартала в кметството в Източен и всички се убедиха в ползата от ваксинацията, дори и аз който съм прекарал Ковид съм си поставил вече 2 дози", казва кмета на района Иван Стоянов.

Някои от жителите на квартала вече са готови да се ваксинират и с това да дадат личен пример на своите близки и познати.

"За да могат да се преодолеят всички тези проблеми, които не са само в нашата страна, а в целия свят, задължително имунизацията трябва да се направи, за да предпазим нас, семействата си и близките си", казва жител на квартала.

Инициативата цели да обхване колкото се може повече от хора от квартала. За лицата, които не могат да пишат, са предвидени здравни медиатори, които ще им помагат да попълват нужните документи.

"Целта е да обхванем колкото се може повече хора. Затова броят на екипите и организацията в случая са много важни", заяви д-р Калинов, директор на дирекция "Здравеопазване" в община Пловдив