Министър Василев: Трябва да се идентифицират всички юридически лица по "Магнитски"
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Юни 2021 12:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Василев: Трябва да се идентифицират всички юридически лица по "Магнитски"

/КРОСС/ Финансовият министър Асен Василев даде подробности за допълнителния списък с фирми по закона "Магнитски", който вчера беше публикуван от финансовото министерство.

В решението на МС ясно е записано, че трябва да се идентифицират всички юридически лица в списъка на фирми, свързани със санкционираните по "Магнитски". Това обясни на брифинг финансовият министър Асен Василев.

Кои държавни фирми имат свързаност с общо 64-те в обявения списък е един от най-важните въпроси, който в момента се проверява от ведомството.

От всички министерства са дадени указания за всички предприятия с над 50% държавно участие да огледат съществуващите договори и взаимовръзки, все още нямаме обратна връзка, уточни министър Василев.

Днес беше прието постановление за реда и начина за отпускане на държавна помощ на туроператорите, което ще даде сигурност в бизнеса и ще осигури спокойствие на потребителите на туристически пакети в България, съобщи зам.-министърът на туризма Даниела Стоева.

Това е втора част от планираната сума в размер на 51 милиона лева, над 16 милиона в момента е остатъчната сума, които ще бъдат разпределени между компаниите, които все още дължат пари на крайните потребители, уточни Стоева.

Стартираме процедурата по приемане на документите на 1 юли, допълни зам.-министърът.