Не са открити одобрени проекти и разрешения за строеж за обекти в района на болница "Св. Иван Рилски"
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Юни 2021 12:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Не са открити одобрени проекти и разрешения за строеж за обекти в района на болница "Св. Иван Рилски"

/КРОСС/ РДНСК - София не откри одобрени проекти и разрешения за строеж за извършени строителни дейности и ремонти за обекти в района на УМБАЛ "Св. Иван Рилски", се казва в писмо до медиите от институцията.

Съобщението е във връзка с писмо от арх. Здравко Здравков, главен архитект на Столична община. В него е посочено, че в отдел "Архивно обслужване и дигитален архив" при НАГ - Столична община не са открити одобрени проекти и разрешения за строеж за извършени строителни дейности и ремонти в района на УМБАЛ "Св. Иван Рилски" на бул. "Акад. Иван Гешов" в участъка между бул. "България" и ул. "Св. Георги Софийски" /в т. ч. ремонт на светофарна уредба/. Изключение прави издадено разрешение за строеж № Б-220/20.07.2006 г. за обект: „Преасфалтиране на бул. „Акад. Иван Гешов" до ул. „Св. Георги Софийски" и подмяна на уличен водопровод по източното платно от ул. „Григор Начевич" до съществуващ водопровод".

РДНСК - София изиска от кмета на София Йорданка Фандъкова и дирекция "Управление и анализ на трафика" - СО данни за извършени от Столична община строителни и монтажни дейности в периода 2013 г. - 2021 г. на тротоар, велоалея, светофарна уредба и др. на бул. "Акад. Иван Гешов" пред УМБАЛ "Св. Иван Рилски".

След като РДНСК - София получи изисканата информация, ще предприеме съответни действия в рамките на вменените по ЗУТ компетентности и правомощия, се казва още в писмото.